Hur det blev en Bichon Havanais

Hur Maja kom till oss

Hur jag hamnade hos familjen Nordén.

Vi i familjen består av mamma Anna Carin, pappa Jonas, storebror Alexander och lillasyster Erika.

Erika är allergisk mot de flesta pälsdjur och har även astma, men hon är väldigt glad i djur och speciellt hundar. Hon går ut med flera hundar i området. Men framförallt med en Golden Retriver som heter Molly.

Erika har tjatat om att få något djur, vad som helst, ödla, fiskar, hamster, marsvin, bara hon får något att sköta om. Men eftersom hon är allergisk har det inte blivit några djur. Men Erika har tjatat i flera år och när vi var i Riga på påsken -08, så sa plötsligt Anna Carin att om vi ska ha något djur så får det i så fall bli en hund för det är väl egentligen de du helst vill ha?

-          Jo sa Erika förstummad, men jag trodde inte jag kunde ha eller få en hund så därför har jag inte tyckt att det är någon idé att fråga.

-          Det ska finnas vissa raser som är mer allergivänliga svarade AC, vi får kolla när vi kommer hem, det kanske kan bli en pudel för de ska vara allergivänliga.

-          Jag tar vad som helst bara jag får en hund, svarade Erika.

När vi kom hem från Riga på Påskdagen, var det bara att börja söka på internet på raser som är mer allergivänliga.  Pudel fanns mycket riktigt bland dem men även en helt ny ras för oss, Bichon Havanais. 😀 
Erika sa direkt att en sådan hund skulle hon kunna välja även om hon inte var allergisk! Och vi övriga i familjen instämde, och tyckte att det var en jättesöt hund, lagom stor, lättlärd, kärvänlig, bra nybörjarhund och dessutom allergivänlig! 🙂

Anna Carin började ringa runt till uppfödare och berättade om Erikas allergi, flera berättade att de hade sålt Havanaiser till allergiker och att det hade gått bra. Vi började söka på färger, födda kullar och fastnade direkt för en svart/vit tik i Göteborg (det var jag!). Anna Carin ringde till Kerstin (Sedes kennel), jag var då bara 3 veckor gammal.

När Anna Carin ringde och frågade om jag var tingad, sa Kerstin att det var några som ringt på mig, men jag var ännu inte bortlovad till någon, det fanns alltså en liten chans att vi skulle kunna få hem mig, men det var inte säkert.

Kerstin hänvisade oss till Madelaine som hade tre Havanaiser, Lotta, Kicki och Maggan som vi kunde hälsa på för att pröva om Erika klarade av att träffa hundarna utan att få någon allergisk reaktion. Madelaine var jättesnäll som tog emot oss och Erika blev slickad i ansiktet och doppade hela ansiktet i hundarnas päls och ingenting hände!


Vi åkte även och hälsade på en Havanais hane som hette Tintin och till Camilla som hade Miva, Amazita och en liten valp som hette Annabell för att kolla om Erika även klarade hanhund och valp, för valpar och hanhundar kan påverka allergiker mer än vuxna tikar 🤨. Alla besök gick bra och Erika kände ingenting, helt otroligt bra och fantastiskt! Det skulle nog kunna fungera med hund ändå. 

AC hade kontakt med Kerstin hela tiden och de bestämde att den 1 maj skulle dom få träffa mig för första gången, jag var då 8½ vecka. Lillmatte Erika blev så glad när hon träffade mig så hon började gråta, även Anna Carin blev helt rörd av att se mig, alla tyckte jag var så söt. Familjen var och hälsade på i 3½ timme. Tre vuxna hundar och fyra valpar och Erika fick ingen allergisk reaktion. 🤩

Familjen fick okej att få ta med mig hem och de skulle hämta mig om 2 veckor. Jag skulle då vara 11 veckor. Efter ett par dagar ringde Anna Carin och frågade om de kunde hämta mig 1 vecka tidigare för de längtade så mycket, okej sa Kerstin. Björne skulle hämtas på fredag den 9 maj på förmiddagen och det gick bra om jag hämtades på eftermiddagen, sagt och gjort Jonas och Anna Carin åkte från Stockholm med bil och hämtade mig, jag var nästan 10 veckor då.


Vi är alla så glada för att Maja har kommit till oss. En mysigare vovve kunde vi inte få. Tack Kerstin🤩 

| Svar

Senaste kommentarer

16.11 | 21:24

Hej. Jag heter Mona Sjögren och är intresserad av en schapendoes. Pratade med Lisbeth i Mariestad och hon tipsade om er.
Mvh Mona

07.09 | 14:31

Nej vi tänker oss en Bichon Havanais

07.09 | 14:27

Hej Evy, enklare att hålla kontakt på sagolands@hotmail.com, det är Schapendoesvalpar som planeras.

07.09 | 14:11

Anmäler intresse för en valp! Vinter/ vår 2022! Pensionärspar med hundvana, bor i Göteborg med tillgång till naturen utanför dörren.🐕‍🦺