Dagboken har blivit för stor och tung, så det kommer inte att skrivas något mer på denna sida. Dagboken är flyttad till bloggen istället! Välkomna dit 🙂
Tisdag den 20 oktober
Är medveten om att jag har varit dålig på att uppdatera hemsidan. Får skärpa mig. Polly har varit på sin första utställning där hon placerade sig som 2:a med HP av sex tikvalpar. 

Toffee och Polly går på vardagslydnad 2 tillsammans med Nova och Ronja🙂.

Dixi har börjat löpa, drygt 7 månader efter hennes förra löp. Det innebär att Dixis nästa och sista kull troligtvis kommer att födas i börja på augusti nästa år och vara leveransklara i början av oktober.
Onsdag den 9 september
Efter att ha fått vänta flera veckor på obduktion, har vi fått resultatet på killen som dog i senaste kullen, nedan är taget direkt från obduktionsprotokollet:

"Inga tecken på infektion eller någon annan sjukdom påvisades. Bakomliggande orsak till den föreliggande akuta cirkulationssvikten har ej kunnat fastställas. En tänkbar bakomliggande orsak skulle kunna vara en akut hjärtarytmi, vilket ej kan verifieras/uteslutas vid en obduktion, då morfologiska förändringar ej hinner utvecklas."
Veterinären berättade för mig att hjärtarymi, är med största sannoliket ett brustet blodkärl.

Tisdag den 25 augusti
Tiden går och valparna är nu 3 månader. Vi träffade Ronja och Nova på valpkurs, så roligt att få se tjejerna igen🙂. Alla var duktiga på valpkursen, för att vara första gången. Ska bli kul att se utvecklingen på dem.
På bilden Nova med sin lillmatte.

Toffee har börjat löpa, 5 1/2 månad efter sitt senaste löp.

Vi har fortfarande inte fått något oduktionsresultat på lilla killen, känns lite jobbigt att behöva vänta så länge.

Annars har sommaren varit fantastisk med fint väder på Öland och lite campande på höstkanten.
Fredag den 17 juli
Idag har det varit en tung dag. Igår förlorade vi killen i kullen, mycket hastigt och utan någon förvarning, hittade vi honom död i valphagen. Det såg ut som han låg och sov. Det blev en otrolig chock, kom så plötsligt och oväntat. Hela dagen pigg och frisk. Hans kropp är inlämnad på odubtion och vi får vänta några veckor innan vi får resultatet. Men det troliga är att det kan vara ett sprucket blodkärl, han dog i sömnen och behövde inte lida, lilla älsklingen.

Det var med nervösa steg vi tog kliven in till veterinären idag för att besiktiga de övriga sex valparna. Det lyssnade extra noga på hjärta och lungor och som tur var, är alla fullt friska och det blev UA i protokollen, det kändes skönt, men det är samtidigt svårt att känna sig riktigt glad. Tänker även på Ulla och Urban som såg fram emot att få hem sin lilla kille.
Tisdag den 30 juni
Idag har Ronja, haft besök av sin familj, efter de besöket var ett alldeles utmärkt tillfälle att klippa klor på trötta valpar🙂. Passade även på att avmaska valparna och Dixi.
Fredag den 26 juni
Nu är allt förberett inför att valparna ska flytta om drygt tre veckor, dom är registrerade hos SKK, försäkrade i Agria, veterinärtid bokad för besiktning, vaccinering och chippmärkning. En ska flytta till Norge så hon ska även får pass och avmaskas av veterinären så hon får komma in till Norge.

Koppel, borstar och lite annat smått som valparna ska få med sig när de flyttar är också fixat. Så nu är det bara kvar att vårda de små liven, klippa klor och avmaska ett par gånger till innan flytt som är kvar. Nä inte riktigt förresten alla papper som ska skrivas är naturligtvis också kvar.

Ni som köper valp från denna kull, tänk på att använda rabattkupongen ni fått från Royal Canin på 500 kr, när ni bekräftat mail från dem för att köpa Royal Canin junior medium foder. Om ni inte fått något mail från dem så kontakta mig, ni som bor i Norge kan bortse från detta då de tyvärr bara fungerar i Sverige än så länge. 

Om ni önskar ge er valp annat foder så börja med samma foder som de äter hos mig i början och var försiktig vid övergången av annat foder. Valpar har känsliga magar.
Onsdag den 24 juni
Vi har fått tillökning i familjen. Våra katter Doris och Hugo har fått kattungar. Doris är blandras mellan Perser och Birma, och pappa Hugo är en Maine Coon. Dom föddes i söndags den 21 juni. Det blev tre stycken, två vita och en grå/vit. Alla är långhåriga och alla mår utmärkt. Jag har försökt att se vad det är för kön, men det är inte lätt på små kattungar. Kattungar levereras när de är 12 veckor gamla, så i vecka 37 i september är de leveransklara. Sugen på en liten kattunge? Hör av er! De kommer vara vaccinerade 2 gånger, avmaskade, chippmärkta och veterinärbesiktigade innan de flyttar hemifrån. Bilder kommer🙂.
Måndag den 22 juni
Nu har valparna fått börja vara ute, det uppskattas mycket. De är framåt och nyfikna allihopa. Tiden går så fort, tänk att dom ska flytta om fyra veckor. Känns inte som att jag haft dem så länge. Vi får njuta av dem så länge de bor här och vi vet att dom kommer till familjer som bara längtar efter att få hem sin valp. Känns väldigt skönt för oss att det inte blir helt tomt här heller, nu när lilla Polly ska få stanna kvar😘.
Onsdag den 17 juni
Nu har alla valpköpare varit här och hälsat på sin valp. Känns så bra med alla engagerade valpköpare. De som vi tyvärr ännu inte har träffat är de som bor långt norr över och de som bor i Norge. Men hos dessa familjer finns det redan en schappe så det känns bra. Vi får ha kontakt via telefon, mail och facebook tills de hämtar sin valp i mitten av juli🙂.

Valparna är riktiga matvrak och de växer så det knakar, till helgen ska de få vara ute för första gången. 

Önskar er alla en trevlig midsommar!
Måndag den 15 juni
Idag har valparna fått mat för första gången, de fick Royal Canin, Mother & Baby mousse. Jösses vilken aptit de hade, har aldrig haft en valpkull där alla var så intresserade av mat, härligt att se, nu sover de gott😘
Tisdag den 9 juni
Idag på morgonen när jag pratade med valparna, märkte man att nu har dom börjat höra, så gulligt när de tittade upp på en med sina små huvuden. De har fått en större valplåda nu och nu börjar dom kravla runt och har börjat kunna sitta🙂. Det går så fort nu, om några dagar börjar dom komma på benen. De är så fina allihopa, alldeles underbara😘
Söndag den 7 juni
Valparna 2 veckor idag, nästan alla har öppnat ögonen. Lägger ut nya bilder imorgon. Annars kan ni gå in på facebook och titta på dom, ni hittar dem om ni går in på Anna Carin Nordén
Onsdag den 3 juni
Nu har alla sju valparna fått namn. Men det är bara tre av dem som har fått sitt namn. De fyra andra tjejerna kommer att få namnen:
Fashion Diva
First Class
Flying Princess
Fröken Fabulous, detta namnet har en av valpköparna bestämt, vi får se när det är tre veckor vilken av dem som får deras namn 😉.
Tisdag den 2 juni
Måste börja med att säga att jag har haft så trevliga samtal från valpköpare den senaste vecka. Alla som väntar på "sin" valp. Om knapp 2 veckor då tar vi emot besök, så alla får träffa sin blivande familjemedlem 🙂.

Det är väldigt lugnt i valplådan än så länge, det man väntar på nu är att de ska öppna ögonen, är så mysigt när dom gör det, vips så blir de plötsligt individer.

Nu när det varit så lugnt och Dixi sköter valparna helt på egen hand har jag passat på att beställa, borste, spännen och koppel till alla valparna🙂.
Söndag den 31 maj
Valparna är idag 1 vecka, tiden går så fort och dom växer och är runda om sina små magar🙂. Aktuell valpkull är uppdaterad med en veckas bilder på valparna.
Måndag den 25 maj
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Dixis födelsedag🙂 6 år fyller mitt lilla hjärta😘. Igår fick hon 7 valpar 1 hane och 6 tikar. Dixi födde på dygn 61 och på 4 timmar, mellan kl. 17.57-22.05, valparnas vikt var mellan 224-303 gram och valparna och Dixi mår utmärkt och alla valparna har gått upp i vikt.
Bilder på valparna finns under fliken aktuell valpkull.
Onsdag den 13 maj
Idag har vi varit och röntgat Dixis mage. Det visade att hon har 7 valpar🙂. Hon är idag på sitt 50:e dygn i dräktigheten. Nu är det bara drygt en vecka kvar innan dom äntligen kommer.
Måndag den 4 maj
Idag är Dixi på dygn 41 i dräktigheten. Hon är redan nu riktigt rund om magen. Hon har nu gått in i ett lugnare tempo och springer inte och leker med Toffee på promenaderna. Hon går mest och strosar nu. På onsdag i nästa vecka får vi veta hur många det är, det är så spännande🙂.
Fredag den 24 april
Nu råder det inga tveksamheter längre, Dixi är definitivt dräktig😀.
Halva tiden har nu gått och nu börjar hon bli rund om magen. Vi har nu börjat gå över till Mother & baby foder. Om 2½ vecka är det dags för röntgen, då får vi veta hur många där är. Är så spännande och vi längtar🙂.
Måndag den 20 april
Idag är det 27 dygn sedan som Gordon och Dixi hade sin date. Förra veckan kräktes hon, och nu har tuttarna börjat rodna. Det betyder att vi är nästan 100% säkra på att Dixi är dräktig. Nu är det endast 5 veckor kvar tills valparna kommer 🙂. Röntgen är bokad till den 13 maj, då är Dixi på sitt 50 dygn i dräktigheten och vi kan då får reda på hur många valpar hon bär.
Torsdag den 2 april
Önskar er alla en riktigt härlig Påsk!

Bilden är på Flyes och Dixis son Buster som nu har blivit lite över året😘.
Tis & ons 24-25 mars
Nu har vi äntligen varit och parat Dixi med Gordon i Karlstad. Det blev två parningar. Så nu är det bara att hoppas det blir valpar omkring 24-26 maj. Tack Gunilla för att vi fick låna Gordon🙂.
Söndag den 15 mars
Idag säger vi grattis till Dixi och Flyes valpar som fyller 1 år! Grattis till Stisse, Japp, Charlie, Buster, Aj och Frallan😘.

Idag var vi på utställning med Toffee i Strängnäs, hon blev 2:a i juniorklass med EXC och CK 😀.
Fick en bild på söta Frallan som nu är 1 år. Tack Mats och Maris🙂.
Torsdag den 12 mars
Äntligen, har Dixi börjat löpa, som vi har väntat! Drygt 7 månader efter hennes förra löp. Så nu är hotell bokat i Karlstad, vi hoppas på parning den 24 och 25 mars. Och om Dixi får valpar som i sina två tidigare valpar så föder hon omkring 24-26 maj. Det betyder att valparna blir leveransklara omkring den 19-21 juli.
Ni är välkomna att höra av er om ni är intresserad av en schappekompis 🙂.
Lördag den 7 mars
Det är väl ändå typiskt, Toffee har börjat löpa, knappt 6 månader efter sitt första löp. Vi som går och väntar på att Dixi ska börja löpa🤨. Ja ja, vi får väl hoppas att Toffee nu drar igång Dixis löp också.
Måndag den 2 mars
Väntar och kollar dagligen, på om Dixi börjat löpa. Men ännu är svaret nej😥. Dixi kissar mycket och ofta, men det har hon gjort länge nu. Vi har iallafall bestämt att vi kommer para Dixi. Stugan som vi bokat på Öland i sommar får vi skjuta på någon vecka, så det blir inte semester när vi hade planerat från början. Men så där är det, både när man ska köpa valp och planera kullar, det blir inte alltid som när man hade tänkt, men det brukar alltid lösa sig, man får helt enkelt planera om lite bara😉.
Tisdag den 3 februari
Idag är det exakt 6 månader sedan Dixi löpte sist, började titta hur ofta hon har löpt den sista tiden och enligt den får vi nog vänta några veckor till innan hon löper🤨 känns så där. Vi längtar så efter små godingar. Det kommer troligtvis att betyda för er som är intresserade av valp att det kommer bli valpleverans i början på juli istället.
Idag har både katterna och hundarna blivit avmaskade, det känns skönt. Hundarna älskar all snö som vi fått, medans vi andra i familjen inte är lika roade av den varan.
Torsdag den 15 januari 2015
Oj, vad jag har varit slarvig, inte skrivit någonting i dagboken på flera månader......
Fast åh andra sidan så har det inte hänt så mycket här. Hundar och katter mår bra, tråkig blöt vinter har vi haft så det är inte alltid jättekul att gå på promenad.

Vi går nu och väntar på att Dixi ska löpa, förhoppningsvis blir det parning i februari med Gordon Of The Gentle Bears, det blir en tripp till Värmland och Vålberg. Ska bli mysigt med sommarvalpar, alltid skönt när valparna kan vara ute mycket, busa och gräva i rabatterna🤩.

Bilderna är på Gordon (brun) och Dixi (grå) 
Mer om kombinationen finns under valpplaner.
Söndag den 14 september
Toffee fyller 10 månader idag och har börjat löpa, stora tjejen 🙂.
Fredag den 12 september
Hugo och Doris fick en kattunge den 29 juli, han kommer att säljas när han är 12 veckor helgen vecka 42. Idag är han nästan 7 veckor.
Han är en blandras mellan 50% Maine Coon, 25% Perser och 25% Birma.
Han kommer att vara vaccinerad 2 gånger, avmaskad 4 gånger, besiktigad och chippmärkt vid leverans.
Är ni intresserad av denna lurvboll, så är ni välkomna att höra av er. 
Tisdag den 2 september
Tänk så skönt det känns när saker löser sig. Charlie behövde komma till en ny familj. Och nu har det löst sig på allra bästa sätt. Charlie bor sedan i lördags hos sin bror Japp och husse och matte Jimmie och Annika. 
De första Japp och Charlie gjorde när det träffades vara att leka och slicka varandra🙂.
Charlie har funnit sig väl tillrätta och hittat sin sovplats. De leker i skogen och vilar ibland tillsammans.

Tack Jimmie för att tar hand om Charlie.


Söndag den 10 augusti
Sagoland's Expo "Charlie" söker ett nytt hem, han blir 5 månader den 14 augusti. Charlie är en glad och trevlig kille, precis som Chappar ska vara.
Är ni intresserad av Charlie kan ni ringa till mig 0739-101050 eller till hans ägare Anders Nyman 0736-277678.
Söndag den 3 augusti
Idag har vi varit på utställning med Toffee, hon fick HP, BIR och blev även BIG-2🙂. 
Dixi har börjat löpa och hon kommer att paras under nästa löp, så troligtvis blir det parning i februari och då kommer det att bli valpleverans i juni månad. Mer om Dixi och hennes nästkommande kavaljer finns att läsa under valpplaner. Intresserad av valp i denna kombination är ni välkomna att höra av er🙂
Tisdag den 10 juni
Idag fick jag ett så roligt besked. Sagoland's Fröken Fröjd "Sickan" från min första schappekull efter Dixi och Teo, har blivit viltspårschampion😀😀.
Ni är så duktiga Carina Brickman och Sickan som bor i Bollnäs🙂 Stort Grattis!!! Är naturligvis mäkta stolt uppfödare😉.

Roligt också att Sickans halvsyster Sagoland's Eye Catcher "Aj" bor hos Carina och Sickan. Ska blir kul att följa båda tjejerna framöver.
Torsdag den 5 juni
Det blir inte så mycket skrivet i dagboken när man inte har några valpar att berätta om....
Toffee har varit på utställning i helgen som var, hon blev placerad som nr 2 med HP. Vi går även valpkurs och det tycker hon är roligt🙂.
Dixi mår bara bra efter valparna, men hon är ännu ganska tunn i pälsen, men den kommer snart tillbaka. Maja började löpa i mitten av maj, så nu funderar jag på om hon ska paras för sista gången vid nästa löp som troligtvis isåfall blir i november.
Torsdag den 15 maj
Oj vad tyst och lugnt det är nu på morgonen inga springande och jagande tassar efter Toffee och Charlie, känns lite annorlunda. Igår flyttade Charlie till sin familj, alla valparna har fått fina familjer och dom var så efterlängtade allihopa🙂.

Nu blir det vanligt hundliv med bara Dixi och Toffee. Dixi börjar dagis igen idag efter att inte ha varit där på 10 veckor, tror hon kommer tycka det är kul att få komma dit igen.
Toffee och jag började gå valpkurs i tisdags, hon skötte sig riktigt bra fast vi inte har tränat😲
Söndag den 11 maj
Nu är det bara Charlie som väntar på sin familj som kommer och hämtar honom på onsdag. Stisse, Japp och Aj flyttade till sina familjer igår och allt har gått bra det första dygnet. Idag flyttade Frallan och Buster. Önskar er alla lycka till med era små godingar 🙂.
Söndag den 4 maj
Valparna är nu 7 veckor och idag har dom blivit avmaskade för tredje och sista gången hos mig, de har också fått sina klor klippta. Dom är ute flera gånger om dagen. Dom har fått ha halsband på sig och det klias en hel del, men dom vänjer sig snabbt och efter ett par timmar har dom glömt bort att de har halsband på sig. Den sista tiken ska flytta till sin halvsyster Sagoland's Fröken Fröjd i Bollnäs, det känns så bra att hon ska flytta dit😀.
Torsdag den 1 maj
Idag var Toffee på sin första utställning i Strängnäs, lite nervöst var det att gå in i ringen, vi hade ju inte tränat nåt😲. Men hon skötte sig mycket bra och fick fin kritik🙂. 
Nu märks det att valparna snart är flyttklara, Dixi har börjat morra åt dem när de vill dia och hon vill inte vara med dem alls i valphagen. Nästa helg flyttar fyra av dem till sina nya hem och på fredag är det dags att åka till veterinären för besiktning, chippning och vaccinering.
Torsdag 24 april
Valparna är snart 6 veckor, jag lovade att lägga ut 5 veckors bilder i söndags, men de har jag inte gjort.....😲 anledningen är att nu är det inte så lätt att ta några bilder på dem, att sitta still i mer än en halv sekund är stört omöjlig... 
Jag får återkomma till helgen och försöka få bilder då de är 6 veckor.
Nu är dom så livliga de små krabaterna, alla pigga, framåt och välmående, en mycket jämn kull🙂. Nu får dom vara ute varje dag och det uppskattas mycket. Dom är fortfarande mycket snälla på nätterna då de sover hela natten.

Det finns fortfarande en tik som söker ett eget hem!
Fredag den 18 april
Idag har valparna blivit avmaskade och fått sina klor klippta. Vikterna har jag uppdaterat idag, men 5 veckors bilder kommer på söndag. Alla valparna mår bra, och dom är ena riktiga godingar😘.

GLAD PÅSK önskar vi er alla🙂.
Söndag den 13 april
Valparna är nu 4 veckor, tänk vad tiden går fort. Nu är det bara fyra veckor kvar tills dom flyttar. I helgen har två av valparnas nya ägare varit och hälsat på sina små godingar. Även Lena och Lasse med Flye har hälsat på. Det blev ett kärt återseende för både Flye och Dixi som blev alldeles till sig när de träffades igen😘.

Valparna har fått vara ute för första gången och de var så kavata och orädda allihopa😀. Helt plötsligt så kom även tänderna på dem, så nu är det ingen som är tandlös längre, blir nog jobbigt för Dixi med alla synålar🤭.
Lördag den 5 april
Idag är valparna 3 veckor, nu är det aktivitet på dem, de knatar omkring på lite vingliga ben. Igår fick de fast föda för första gången och alla tyckte det var gott och åt bra 😀. Idag när de fick mat på morgonen så lade sig flera av dem i maten och låg och åt ja ja bordsskicket blir nog bättre om några veckor😉.

Det finns en tikvalp kvar att tinga!
Torsdag den 3 april
Valparna har idag blivit avmaskade och fått sina klor klippta för första gången. Passade på när de var riktigt trötta, så det gick så bra så 😀.
Måndag den 31 mars
Valparna är drygt 2 veckor och har nu fått flytta ut från sovrummet till den stora valphagen i vardagsrummet. Alla har öppnat ögonen. Det som står på schemat den här veckan är att de ska bli avmaskade för första gången och de ska även få sina klor klippta.
Torsdag den 20 mars
Valparna är 5 dagar idag, alla går stadigt upp i vikt och väger nu mellan 405-464g. Mor och valpar mår bra och Dixi är väldigt mån om sina små. Hon hinner knappt ut för att göra sina behov, förrän hon snabbt ska in igen för att sköta sina guldklimpar😘
Söndag den 16 mars
Valparna har fått sina namn, våren till ära blev det på temat tulpaner. Alla valparna har gått upp i vikt utom den som vägde mest vid födseln som ligger kvar på samma vikt. Valparna och Dixi mår bra🙂
Lördag den 15 mars
Idag mellan kl. 07.35 - 10.25 födde Dixi 6 valpar 4 hanar och 2 tikar. Först kom en tik, sen en hane, den tredje en tik och de tre sista pojkar. Valparna diar och Dixi tvättar och tvättar, så gulligt😘
Fredag den 14 mars
Den här veckan har ägarna till Harry, Kiara, Vilda och Molly, varit och hämtat sina "levande gossedjur". Känns så bra med alla valparnas familjer😀.

Lycka till nu allihopa!!
Måndag den 10 mars
Idag har hela hundgänget varit hos veterinären. Toffee blev rabiesvaccinerad. Valparna blev besiktigade, vaccinerade och chippade. Allt gick så bra med de små och alla valparna gick igenom utan anmärkning 🙂.

Dixi blev dräktighetsröntgad och bilden visar att hon har 6 valpar i magen. 
Valparna har fått vara ute lite och det tyckte dom var härligt. Dom har också fått träna på att ha halsband på sig och det kliade sig i början, men vande sig snabbt.

Alla valparna flyttar denna veckan till sina familjer som väntar och längtar efter dem🙂.
Tisdag den 4 mars
Idag har det varit pysseldag med valparna 🙂 vi har klippt tassar och klor, avmaskat och fotat 7 veckors bilder. På måndag ska de åka bil för första gången till veterinären och få sin spruta, chippas och besiktigas. Sen kommer alla att bli badade dagen före de åker hem till sina hussar och mattar 🙂.
Måndag den 3 mars
Igår fyllde Maja 6 år😘, kändes som att det var igår vi var och hämtade henne som valp hos Kerstin i Göteborg.....
Valparna blir 7 veckor imorgon och nu drar det ihop sig för valpbesiktning, vaccinering och chippning som vi kommer att göra nästa måndag. Sen flyttar den första valpen till sin nya familj på tisdag i nästa vecka🙂.

Vi har haft flera valpbesökare hemma som är intresserad av en Schapendoes, har varit trevliga besök med mycket hundsnack🙂.

Dixi är riktigt rund om magen och nästa måndag ska vi röntga henne för att se hur många det kan gömma sig i hennes runda fina mage.
Torsdag den 20 februari
Valparna har nu hunnit bli 5 veckor, är så roligt med de nya förväntansfulla valpköparna som bara väntar på att få hem sin valp 🙂. 
Valparna har blivit avmaskade för andra gången och har även fått sin klor klippta.
Torsdag 6 februari
Nu har valparna fått sina registreringsnummer i SKK.
Onsdag den 5 februari
Valparna har nu hunnit bli 3 veckor, de utvecklas fint allihopa. De har fått sina klor klippta, blivit avmaskade och har börjat få äta fast föda, vilket alla verkar uppskatta. Maja sköter sina små exemplariskt 🙂.
De har nu så smått börjat utforska världen utanför valplådan och så smått börjar man ana deras personligheter.
Det finns en tikvalp kvar att tinga, antingen denna eller eventuellt den på bilden ovanför, det är tik 3 eller 4. Hör av er om ni är intresserade 🙂.
Måndag den 3 februari
Grattis till Busan, Tyra, Wilma, Milou, Simba och Svea som idag fyller 1 år!
Hoppas ni får något extra gott i matskålen 🙂.
Lördag den 1 februari
Igår tog jag flyget ner till Bryssel för att äntligen hämta Toffee som jag väntat länge på. Det var så trevligt att träffa Tissy, hennes man Iman och Tissys väninna Martine som var så snäll och hämtade mig på flygplatsen och även lämnade mig där, tack Martine🙂.
Vi gick promenad med Toffee och hennes mamma Femme. Vi åt, fikade, tittade på alla hundarna, pratade hund. Mycket trevligt var det🙂.

Flygresan hem gick som en dans Toffee sov hela vägen hem. Väl hemma hälsades hon välkommen av både Dixi och Maja som i princip inte brydde sig så mycket om henne, jag trodde dom skulle bli sura men det blev ingen av dem, så skönt😀.

Första natten gick också bra, Toffee somnade direkt och vid 4-tiden på morgonen vaknade hon och gnällde och till och med ylade i ca 5 minuter, sen somnade hon om igen efter lite klappar från mig. Vi sov sedan till 7 på morgonen.
Allt går så bra, Toffee är en glad och nyfiken liten tjej. Det känns så roligt att ha henne här🙂.
Tack Tissy och Iman för denna lilla mysiga tjej😘.
Torsdag den 30 januari
Hmmm, nu börjar man undra om Dixi kan vara dräktig. Efter frukosten idag kräktes hon. Det är precis 2½ vecka sedan hon parades. Det är bara att avvakta och se.
Tisdag den 28 januari
Idag är valparna 2 veckor. På sin 2 veckorsdag har de öppnat ögonen. I veckan ska de avmaskas och få sina klor klippta för första gången🙂.
Fredag den 17 januari
Valparna är idag 3 dygn gamla, alla går upp fint i vikt. Maja och valparna ser ut att må utmärkt 🙂.
Onsdag den 15 januari
Valparna har idag fått sina namn, det blev på temat drinkar.
Tisdag den 14 januari
I natt föddes Maja och Unos valpar, det blev en hane och fyra tikar.

Alla mådde bra, men på sen eftermiddagen/kvällen blev en av tikvalparna hastigt dålig, fick svårt att andas. Vi åkte till Bagarmossens Djursjukhus och de konstaterade att hon hade ett starkt hjärta men vätska i lungorna som inte gick att göra något åt. Så vi fick tyvärr låta henne somna in. Känns så tråkigt och sorgligt. Men nu får vi hoppas att det andra fyra är friska och starka.
Söndag den 12 januari
Dixi och Flye har haft date, så nu hoppas vi på valpar omkring den 16 mars 😀.
Tisdag den 7 januari
Idag har Maja röntgats, veterinären såg tydligt 5 valpar. Men det var väldigt mycket mer i magen, så hon sa snabbt att det lika gärna kan vara 6-7 stycken också. Hmmm hade gärna fått en lite närmare siffra så jag vet hur många som ska komma ut. Men det är bäst att inte slappna av när det har kommit 5 stycken.....😲.

Mycket spännande är det nu, i nästa vecka är dom äntligen här alla små 🙂.

Grattis till Majas första valpkull som idag fyller 2 år!!
Torsdag den 2 januari 2014
Idag har Dixi börjat löpa, så om ca 14 dagar kommer hon att träffa Flye, om tycke uppstår hoppas vi på valpar i mars. Valparna kommer att vara leveransklara i mitten på maj. Är ni intresserade av en Schapendoesvalp är ni välkomna att höra av er.
Tisdag den 17 december
Idag är det 4½ vecka sedan som Maja parades med Uno, så nu har halva dräktighetstiden gått och hon har lagt på sig och börjar bli rund om magen. Hon vill bara snabbt gå ut och göra sina behov för att sedan gå in och lägga sig för att vila och sova igen. I v2 kommer hon att röntgas och då hoppas vi att få se några små 🙂. Spännande är det att gå i väntans tider.
Onsdag den 11 december
Idag har Dixi blivit ögonlyst och allt var som det skulle, så det blev UA i protokollet. Nu väntar vi på att Dixi kommer börja löpa och vi tror det blir parning i slutet av december. Så går allt som det är tänkt blir det valpar i feb/mars och valpleverans i april/maj 🙂
Måndag den 18 november
Maja och Uno har haft en kärleks weekend 😘 Det blev två lyckade parningar en på fredag och en på lördagen. 63 dygn har det gått den 17 januari. Maja har fött sina två tidigare kullar på 61:a dygnet och blir så även denna gång kommer valparna den 15 januari.

Nu går vi in i väntans tider och omkring 3 veckor vet vi om Maja är dräktig🙂
Måndag den 4 november
Igår började Maja att löpa, en månad innan planerat och endast 5 månader efter hennes senaste löp. Vi åker till Mora för att träffa Uno helgen den 16-17 november och hoppas att kärlek ska uppstå😉.
Om allt går som det ska blir det valpar i mitten av januari med leverans i mitten av mars.
Detta kommer att bli Majas sista kull, efter det kommer hon att pensioneras, överlåtas till Stefan och bosätta sig i Grangärde.
Intresserad av en Maja + Uno valp är ni välkomna att höra av er!
Onsdag den 23 oktober
Nu är de planerade hanarna klara för både Maja och Dixis nästa kull. Mer finns att läsa under valpplaner. På bilden Uno som ska bli pappa till Majas nästa kull. Nu väntar vi bara på löp som vi tror blir i början av december🙂
Fredag den 21 juni, midsommar :)
Idag är det midsommar och Dixis första kull fyller 1 år idag! Grattis till er alla tre 😀. Hoppas ni får något extra gott i matskålen idag.

Trevlig midsommar önskar vi er alla två och fyrbenta!
Tisdag den 4 juni
Idag har Fiffi och jag varit på valpkurs för första gången. Kul att gå kurs och träffa en massa andra valpar. Fiffi skötte sig exemplariskt😀.
Igår började Maja att löpa drygt 6 månader efter sitt senaste löp, så Dixi och Maja löper nu samtidigt, det betyder att vi kommer att ha både schappevalpar och Havanaisvalpar nästa vår😀.
Söndag den 2 juni
Dixi har börjat löpa, eftersom löpet kom igång senare än jag beräknat, har jag beslutat mig för att para henne vid nästa löp istället. Det var exakt 7 månader sedan hon löpte sist. Om det blir 7 månader till nästa löp kommer det bli parning i mitten av jannuari. Det betyder att det kommer bli trolig valpleverans i mitten av Maj -14 istället 😀.
Lördag den 25 maj
Dixi 4 år idag, hipp hipp hurra för denna lilla goa, tokiga och glada lilla tjej😀.
Vid det här laget trodde jag att Dixi skulle vara parad och vänta valpar som skulle komma i juli..... men så blev det inte. Hon har fortfarande inte börjat löpa, men hon har småkissat som hon brukar göra innan löp i över en månad nu. 
Så nu får vi se när det blir dags för löp, ska ju passa in med jobb och ledighet det här med valpar, om löpet väntar på sig får vi kanske vänta till nästa löp istället. Jag återkommer med hur planerna kommer att se ut🙂.
Är du intresserad av en schappevalp är du välkommen att höra av dig!
Söndag den 7 april
Nu är det en vecka sedan som valparna flyttade till sina familjer, rapporter från valpköparna är att allt går bra, känns så skönt att alla är nöjda med sina små😀.

Fiffi som fick stanna hon oss är en modig, busig och gosig liten tjej, hennes favoritkompis är Dixis dotter Nea, dom leker, tuggar ben och äter mat ihop, så söta tillsammans😘.

Idag har vi klippt klorna, klippt runt tassar och badat och fönat Fiffi, det gick jättebra inte mycket protester alls 😀.
Tisdag den 2 april
Oj, vad den här påsken har gått fort. I torsdags var vi hos veterinären och besiktigade, vaccinerade och chipmärkte de små. Nea, Dixi och Maja blev vaccinerade både parvo, rabies och kennelhosta. Allt gick bra hos veterinären och det var inga problem att åka bil med de små 🙂.

Maja blev hämtad av sin älskade Stefan, jag blev både lite rörd och lite svartsjuk på hur kär Maja är i Stefan. Men som sagt det är ömsesidigt och nu är Maja hos Stefan i Dalarna.

På långfredagen kom jag på att jag inte vill sälja den sista tiken, hon hade fått en speciell plats i mitt hjärta, så då bestämde jag mig för att hon får bli kvar hos oss🙂. Det blev snabbt bestämt att henne ska vi kalla för Fiffi.

Lördagen då var det dags för kloklippning, klippa runt tassar och trampdynor och bad av de fyra valparna som skulle flytta på söndagen. Alla var jättelätta att bada, men det var lite olika lätt att klippa klorna på, det har vi gjort flera gånger, men man märker att deras personligheter kommer fram mer och mer ju äldre de blir😉.

Söndag, vi hade ändrat tiden till sommartid så det blev en tidig morgon. Först var det Wilma som hämtades av Inger och Göran. Sedan kom Christel och hämtade Tyra, Lydia och Andreas och hämtade Simba och Veronica med familj och hämtade Busan🙂.

Så på kvällen var det bara Svea och Fiffi kvar. Det var helt plötsligt ganska lugnt och tyst i huset.

Måndag kom Cornelia med familj och hämtade Svea. Känns så bra med alla engagerade valpköpare som var både lyckliga och rörda över sin lilla sötnos🙂.

På eftermiddagen var det bara Fiffi kvar, så hon fick följa med på skogspromenaden buren i en väska.
Så skulle Fiffi sova själv, in med en tygbur i sovrummet brevid min säng, och en liten bit fäll som legat med syskonen. Det ylades varje gång jag tog bort handen från henne, så det var upp och ner med handen i ca 10 minuter, sen somnade hon och sov hela natten och vaknade när väckarklockan ringde🙂.

Önskar alla valpköparna lycka till med Tyra, Wilma, Simba, Busan och Svea!

På bilden Svea som är nybadad inför hemfärd till familjen Dickèr🙂
Simba nybadad inför flytt till Lydia och Andreas🙂
Busan nybadad inför flytten till familjen Eklund🙂
Wilma badad inför flytten till Inger och Göran🙂
Tyra badad inför flytten till Christel🙂
Söndag den 24 mars
Valparna 7 veckor idag😀. De har blivit avmaskade för sista gången här. På torsdag ska de veterinärbesiktigas, chippas och vaccineras. På söndag och måndag flyttar de till sina nya familjer😀. 
Söndag den 17 mars
Valparna 6 veckor idag, otroligt vad tiden går fort. Det är en mycket glad och trevlig valpkull som sover om nätterna🙂. Om två veckor är det dags för dem att flytta till sina nya hem, där de är mycket efterlängtade🙂. Det finns en svart/vit tjej som söker ett kärleksfullt hem.
Söndag den 10 mars
Idag är valparna 5 veckor, dom har fått sina klor klippta, blivit avmaskade, fotade och filmade. 
Det ligger en videofilm på dem under valpar.
Lördag den 9 mars
Valparna 5 veckor imorgon, nu är det fullt ös på dem. Så det ska bli spännande att ta 5 veckors bilder på dem imorgon......😲 Blir nog inte helt enkelt att få dem att vara stilla. Det har varit flera valpbesökare i veckan och nu är det bara en svart/vit tik som söker ett kärleksfullt hem.
Söndag den 3 mars
Valparna 4 veckor idag och i helgen har två av valparnas nya ägare varit och hälsat på sina nya familjemedlemmar för första gången. Så roligt att träffa de förväntansfulla nya ägarna som man bara har pratat i telefonen med. Är säker på att både valparna och valpköparna kommer att bli nöjda 🙂.
Måndag den 25 februari
Idag har valparna fått sina registreringsnummer i SKK, numrena ligger efter deras namn, så nu kan ni hitta dem och se deras stamtavlor på SKKs hemsida, under hunddata.
Söndag den 24 februari
Idag är valparna 3 veckor gamla. Första gången de får mat, de gillade det inget vidare. Men så brukar det vara de första dagarna, bröstmjölk smakar mycket bättre.
Nya 3 veckors foton finns i valparnas album, deras vikter är också uppdaterade.

Torsdag den 21 februari
Idag har Maja och valparna blivit avmaskade, valparna fick även sina klor klippta för första gången. Allt gick bara bra🙂.

Det finns tre tikvalpar kvar att tinga🙂.
Söndag den 17 februari
Valparna är nu 2 veckor gamla och har öppnat ögonen, det blir genast små personligheter. Alla går upp i vikt som det ska, om några dagar är det dags att klippa klorna och avmaska dem för första gången.
På bilden Cafe Noir🙂
Söndag den 10 februari
Valparna är idag 1 vecka gamla, alla växer som de ska och alla mår utmärkt😀. Uppdaterat med nya bilder. 3 tikvalpar finns tillgängliga vid intresse.😀
Måndag den 4 februari
Valparna är vägda och alla har gått upp i vikt🙂. Maja är en exemplarisk mor och lämnar bara valparna, när jag tar ut henne för att göra sina behov, undrar just hur länge hon skulle kunna hålla sig, för hon verkar aldrig vilja gå ut...... Hon rusar ut och gör sina behov på 1 minut, sen springer hon in till valparna igen😀.
Söndag den 3 februari
Nu har valparna kommit, det blev 5 flickor och en pojke. Tyvärr var den förstfödda tjejen död. Hela förlossningen tog 2 timmar. Maja har ett fantastiskt värkarbete och lätt förlossning. Flickorna föddes först och det var roligt när den sista kom och det var en liten kille. Valparna föddes mellan 23.43-01.36. Alla kommer registreras som att de föddes den 3/2 eftersom det bara var 2 som föddes den 2/2. Valparna levereras tidigast söndag den 31/3, då de är 8 veckor.
Alla har fått namn efter tulpaner.
Är ni intresserad av en havanaistikvalp så är ni välkomna att höra av er😀.
Måndag den 28 januari
Idag har vi varit och röntgat Maja, vi såg 7 valpar på bilden🙂. Hon är beräknad till tisdag nästa vecka, men förra gången fick hon sina valpar på 61:a dygnet, så föder hon på samma dygn den här gången så blir det valpar redan på söndag. Alltid spännande att få valpar, samtidigt som det är lite nervöst.
Onsdag den 23 januari
Drygt 7 veckor har nu gått på Majas dräktighet. Knappt 2 veckor kvar nu. Det är aktivitet i magen och Maja är riktigt rund. Så gulligt, man är så nyfiken på vad som finns där inne. På måndag får vi veta hur många Maja minst har i magen. Det är så roligt att se de små dinosaurierna på röntenbilden 😉. Efter det kommer nästa väntan, vilken färg har dom, hur många är flickor och pojkar. Det är en mysig tid vi har framför oss, ska bli så kul med valparna och att träffa de nya förväntansfulla valpköparna🙂.
Passar på att gratta min dotter som fyller 18 år idag😘.

Grattis Erika på 18-års dagen!
Torsdag den 10 januari
Nu har Maja varit dräktig i drygt 5 veckor. Hon är riktigt rund och fin om magen🙂. Vi har bokat tid för att röntga den 28 januari och då hoppas vi på tydliga bilder så vi vet hur många valpisar som ska komma🙂.
Måndag den 7 januari -13
Idag fyller Majas valpar i hennes första kull 1 år🙂. Tänk vad tiden går fort och snart är det dags för hennes andra kull🙂.

Grattis till Lucky, Chanel, Lisa, Tingeling och Scott!!
Onsdag den 26 december
Idag är det 22 dagar sedan Maja parades med Bonus och det ser ut som att hon är dräktig för idag har hon kräkts för första gången och hon har ingen som helst matlust. Nu är det bara att vänta i 6 veckor till, men vi ska röntga henne först, det gör vi ca 1 vecka innan hon ska få sina små. Det är så spännande 😀.
Tisdag den 4 december

Idag har vi varit och ögonlyst både Maja och Dixi, båda gick igenom utan anmärkning😀.

På eftermiddagen åkte vi och parade Maja med Bonus i Västerås, så nu hoppas vi att hon väntar valpar omkring den 5 februari😀.

Fredag den 24 november
Maja har börjat löpa🙂 hon kommer att paras i början av december och valparna kommer födas i februari och med leverans i april. Mer info finns under valpplaner.
Måndagen den 5 november
Dixi har börjat löpa, hon kommer att paras vid nästa löp som troligtvis blir i maj. Valparna kommer då att vara leveransklara i september nästa år.
Onsdag den 12 september
Fick en bild på Nea som idag har varit vid en sjö i Norge och plaskat vid strandkanten och letat pinnar. Hon tycker vatten är jättekul😀, till skillnad från sin mamma Dixi som inte går i vattnet frivilligt🤭.
Lördag den 1 september
Idag har Fröken Nöjds (Linnéa Nea) husse varit och hälsat på från Norge, det var ett trevlig möte och det känns såååå bra att hon ska flytta till Micke😀.
Nea kommer att få vandra i fjällen och bli otroligt bortskämd, tror jag....😉 Så nu är det sista natten med sötnosen, imorgon flyttar hon och det går att följa hennes äventyr på hemsidan🙂.
Måndagen den 20 augusti
Idag var det dags för lilla Fröken Fröjd "Sickan" att flytta till familjen Brickman i Bollnäs. Det ska bli roligt att följa henne när hon börjar träna och tävla i agility😀.
Lycka till Carina med familj!
Torsdag den 16 augusti
Idag är valparna 8 veckor och först ut att flytta blev Knasen. Imorse kom familjen Rasteby och hämtade sin lille gosse. Han är mycket efterlängtad och det känns så tryggt och skönt med familjen han flyttar till på Frösön.

Jag min slarver glömde att fota familjen, så nu hoppas jag att jag får ett foto skickat till mig från dem.
Tisdag den 14 augusti
Idag har valparna varit hos veterinären och fått sin spruta, blivit chippade och besiktigade. Känns skönt att allt är bra med de små. Nu ska det förberedas för deras avfärd till sina nya familjer.
Först ut är Knasen som flyttar på torsdag morgon, så imorgon ska han badas och få sina klor klippta.
Torsdag den 9 augusti
Valparna 7 veckor idag, de har blivit avmaskade för 3:e gången. De växer och frodas och nöjer sig inte med att vara i valphagen sin vakna tid. De är ute både i huset och i trädgården varje dag.
Vaccinerade, chippade och besiktigade blir de på tisdag. Och på torsdag flyttar Knasen med sin familj till Frösön.

Fröken Nöjd söker ett hem till utställningsintresserad, eller till familj som önskar en trevlig kompis🙂.
 
Torsdag den 2 augusti
Idag är valparna 6 veckor. Vi har haft besök av valpköpare från Bollnäs. Fröken Fröjd ska flytta till landet där de har både får och kor. Så hon kommer få möjlighet att träna vallning varje dag om hon har lust😉. Men i första hand ska hon bli agility och freestyle hund🙂.

Hon kommer att få en Schappekompis och Bordercollie kompis och familjen Brickman har även två barn. Hon kommer att få fullt upp att göra om dagarna😀.

På bilden Carina och Fröken Fröjd.

Fröken Nöjd finns tillgänglig vid intresse för utställning, agility, lydnad eller om man bara vill ha en kompis🙂. 
Fredag den 27 juli
Idag har jag haft besök av Gunilla Skallman. Gunilla har morfar till valparna, Carnacs X-Man.
Gunilla tyckte att valparna var harmoniska, hade vackra och könspräglade huvuden och bra benstommar😀. Kändes så roligt att höra🙂.

Tikarna finns fortfarande tillgängliga, hör av er om ni är intresserade av utställning, agility, lydnad eller bara vill ha en trevlig kompis🙂.

Tack Gunilla för titten, det var roligt att träffa dig!
Torsdag den 26 juli
Idag är valparna 5 veckor, de blir bara goare och goare och svårare och svårare att fotografera, tog nästan 100 foton idag och det var inte många som blev speciellt bra....

Grannarnas småtjejer kommer och hälsar på dem varje dag och är ute och leker med dem på gräsmattan. Hugo och valparna gillar varandra också😀.
Fröken Nöjd, blivande agilitystjärnan....😉
Tisdag den 24 juli
Nu är valparna snart 5 veckor, Dixi och valparna har blivit avmaskade för andra gången och även fått sina klor klippta. Valparna är så snälla att klippa klorna på de ligger snällt på rygg och krånglar inte, jo Knasen protesterade en aning. De kommer vara avmaskade 3 gånger innan de flyttar. Sista gången blir då de är 7 veckor.

De har också gått över från babyfoder till valpfoder som de får torrt. Samma foder som de får med sig till sina nya hem.

De har fått sina valptänder och de ser ut att vara fulltandade allihopa med korrekta valpbett🙂.
De går stadigt upp i vikt allihopa och alla väger nu över 2 kg.

De är ute varje dag om det inte regna och är för kallt förstås. De uppskattar de mycket och Dixi leker med dem.
Maja uppskattar inte valparna så mycket så hon morrar mest åt dem och försöker hålla sig undan. Men de är ganska envisa så de vill gärna bråka med Maja som tar sin tillflykt genom att hoppa upp och lägga sig i en stol🤭.

Det finns en ny video med Dixi och fröknarna. Ligger under fliken Schapendoesvalpar.
Söndag den 22 juli
Idag har jag varit i Möklinta utanför Sala och hälsat på Doris för första gången. Hon är 7 veckor och flyttar till oss i slutet av augusti🙂. Hon var inte bara söt, utan en framåt och kavat liten kattunge. Hon kommer passa alldeles utmärkt i vårt hem, känner mig så nöjd med henne😀.
Torsdag den 19 juli
Idag är valparna 4 veckor. Nu börjar de visa sina personligheter, så mysigt. De har varit ute för första gången idag och de uppskattades. Trodde de skulle vara mer försiktiga, men de sprang och nosade på alla växter som finns på min lilla trädgårdstäppa.

På eftermiddagen var vi och hälsade på Scott som bor på en hästgård i Nykvarn, han är nu 6½ månad. En jättego och fin kille🙂.
En av Emelis sex hästar🙂. Mer om hästarna och gården där Scott bor finns att läsa på www.projump.se
Måndag den 16 juli
Idag har jag varit och hälsat på Tingeling, som är drygt 6 månader. En liten glad och envis tjej och snygg var hon också😉.
Så roligt att hälsa på valpköparna och få se hur valparna utvecklas.
Lördag den 14 juli
Valparna är nu drygt 3 veckor gamla, de har under ett par dagar fått köttfärs blandat med rå äggula och de tycker dom är gott. Det är snart dags att blanda i babyfoder i köttfärsen också, så att övergången till att bara äta uppblött torrfoder blir försiktig. Räknar med att de bara ska äta uppblött torrfoder om ca 1 vecka.

De är nyfikna och kommer till oss när vi närmar oss valphagen och när vi går in i den. Valphagen har vi i vardagsrummet där vi oftast är. De har sällskap av oss i familjen i princip hela tiden. Katterna har de också hälsat på, så kattvana kommer de att vara.
De tultar runt i valphagen på lite vingliga ben, så gulligt. När de är lite stadigare kommer de att få vara ute lite när vädret tillåter.

Tikarna finns fortfarande tillgängliga vid intresse. Hör av er och kom förbi och titta om ni är intresserade. Alla valparna ser mycket trevliga ut🙂.

Idag hälsade jag på Tummelisa, hon är ett riktigt litet pussigt charmtroll, som också är envis som sin mor😲. Lilla Lisa är idag drygt 6 månader.

Söndag den 8 juli
Valparna är nu 2½ vecka gamla. Dixi har blivit avmaskad. Valparna och kattungarna har också blivit avmaskade och fått sina klor klippta.
Valparna börjar så mått att bita varandra och de kryper ofta ut ur valplådan, de växer i snabb takt och går upp ordentligt i vikt allihopa.
Torsdag den 5 juli
Idag är valparna 2 veckor. Tiden går så fort, alla har öppnat ögonen och det pratas en hel del i valplådan🙂.

Vi har varit hos veterinären där Hugo fick sin andra spruta. Frasse var också med och vi kollade att båda hade sina chip på plats. Frasses hade åkt ner en bit så den satt inte längre mellan skulderbladen, men den fanns där iallafall. Det gick jättebra att ha båda katterna i transportburen och ingen tyckte det var jobbigt att vare sig åka bil eller vara hos veterinären, de skötte sig exemplariskt😀.

 
Tisdag den 3 juli
Valparna är nu 12 dagar gamla och har öppnat ögonen. Helt plötsligt så blir det helt andra individer. Men de sover så mycket så det är svårt att få en bild då de har ögonen öppna. Får hoppas på vaken bilder när jag tar nya på torsdag då de är 2 veckor gamla🙂.
Söndag den 1 juli
Valparna är idag 10 dagar gamla. De växer och är runda och trinda alla tre🙂. Knasen är värst på att äta och väger 300 g mer än sina systrar. Imorgon tror jag han kommer gå över 1 kg sträcket.
Idag har katterna varit ute för första gången, de tyckte det var mycket spännande🙂. Frasse är nu drygt 4 månader och Hugo 3 ½ månad gammal.
Hugo ute och doftar på blommorna🙂.
Torsdag den 28 juni
Nu har valparna blivit 1 vecka gamla, de växer och frodas, pratar och låter. Är så himla gulligt med alla läten som försök till morr och skäll. Dixi kan lämna sina valpar en stund utan att man som förrut nästan fick tvinga henne att åtminstånde gå ut och kissa. Hon är så duktig och ansvarsfull mor, sötnosen😘. Det finns nya 1 veckors bilder på valparna under fliken valpar Schapendoes.😘
Söndag den 24 juni
Nu är valparna 3 dagar gamla och de växer så det knakar. De vägs varje dag nu i början så att vi ser att de går upp i vikt allihopa. Hanen leder ligan och har idag gått upp 176 g🙂.
Varje vecka kommer jag att uppdatera med nya bilder på valparna och även med deras vikt, så på torsdag kommer första uppdateringen då det är dags för 1 veckas bilderna.
Torsdag den 21 juni
Så har då äntligen Dixi och Teos valpar kommit på 63 dygnet enligt tidtabellen, och det blev på ett lite speciellt sätt....
Dixi var orolig redan kvällen innan och bäddade ganska ivrigt, när klockan var 1 på natten, bestämde jag mig till slut för att vi fick gå och lägga oss, det blev en natt då man vaknade flera gånger av ivrigt bäddande. Gick upp vid 7 på morgonen, Dixi var orolig men det hände inte så mycket. Vid 12-tiden gick till slut slemproppen. Yes tänkte jag nu är det nog på g, vid 13-tiden gick vattnet och en halvtimme efter det började Dixi äntligen att få värkar.

Den första tiken föddes kl. 13.55 med rumpan före hon vägde 285 g. Sen kom det bara ut en fosterblåsa, sen hände inget och inget och inget.....

Ringde veterinären, avvakta 2 timmar sa de. När det hade gått 1 timme och 50 minuter gick blåsan sönder och inte en endaste liten värk. Blev naturligtvis orolig ringde veterinären igen. Okej, kom in sa de då. Erika och jag kastade oss i bilen med valpen och Dixi och styrde mot Södra Djursjukhuset. Ca 30 meter från parkeringen till Södra Djursjukhuset, hörde vi ett litet pip. Tik nr 2 hade fötts kl. 16.10, 204 g, och var så fint renslickad. In till veterinären som klippte navelsträng och vi fick komma in till ett rum så Dixi kunde ge di till valparna. Tik 2 var glupsk och tog tutten direkt.

Veterinären kände på Dixi och misstänkte att där fanns en valp till och Dixi hade inga värkar. In på röngen med Dixi och det visade att Dixi hade en valp till. Började prata med veterinären som ville ta blodprov för att se om Dixi hade tillräckligt med kalk och nåt hormon som ger värkar innan hon skulle sätta in värkdropp.
Mitt i samtalet fick Dixi en värk, detta var kanske 4 minuter efter att vi varit inne på röntgen. Sen kom det ett par värkar till och valp nr 3 en hane var född kl. 17.50, 293 g. Alla föddes alltså naturligt, men en hemma, en i bilen och en hos veterinären.....

Nu är det lugn och ro som råder i valplådan och Dixi är så duktig, hon sa inte ett pip under förlossningen och pysslar om sina små så flitigt. Snart är det nog helt slitna som hon slickar och slickar.
Nu hoppas vi att det är lugnt tills de ska flytta till sina nya hem. Pust, vad det är nervöst att få valpar......
Lördag den 9 juni
Igår åkte vi till Gävle och hämtade Hugo🙂. Resan gick bra, han jamade lite i 5 minuter, sen var han tyst och sov hela vägen hem. Vi började med att visa honom var kattlådan var och han gick runt i tvättstugan och undersökte allt. Sen gick han ut och rusade rakt fram till Frasse, Dixi och Maja för att hälsa, vilket det inte riktigt uppskattade. Han var lite väl framfusig tyckte dom😲.

Frasse och Hugo har lekt med varandra lite försiktigt idag och Frasse är så nyfiken på Hugo och går efter honom hela tiden🙂. På måndag blir Hugo 12 veckor och Frasse 15 veckor imorgon.
Tack Ulrika för Hugo.
Fredag den 8 juni
Idag har vi varit och röntgat Dixi på hennes 50 dygn på dräktigheten. Röntgen visade på 2 tydliga valpar och en eventuell difus. Så veterinären sa 2-3 valpar. Dixi har gått upp 900 gram.
Frasse var med och fick sin andra spruta så nu är han fullvaccinerad.

Nu går vi in i väntans tider och hoppas på valpar dagen före midsommarafton🙂.
Torsdag den 7 juni

Idag började Maja löpa, hon löpte sist den 28 oktober, så det va 7 månader och en vecka sedan hennes sista löp. Så om hon löper om ca 7 månader nästa gång så blir det parning i mitten eller slutet av januari nästa år med valpar i mars🙂.

Fredag den 25 maj
Hipp, hipp hurra, för vår lilla schappetös som fyller 3 år idag! Puss på dig lilla gumman😘
Torsdag den 17 maj
Så var det då äntligen dags att åka till Linköping och hämta Frasse hos Lena och Jarkko, så lång väntan det har varit, men den som väntar på nåt gott......

Resan hem gick bra, Frasse pep lite på småvägarna innan vi kom ut på motorvägen, sen var det knäpptyst i transportburen, ända tills vi närmade oss Huddinge och kom in på småvägarna igen och bilen krängde lite. Han var ändå jättesnäll hela vägen och blev inte åksjuk, skönt🙂.

Väl hemma tog vi in buren med Frasse till ett eget rum med kattlåda, vatten och mat. Öppnade transportburen och Frasse klev ut direkt och började undersöka rummet. Gick ganska direkt på kattlådan och kissade.

När rummet var undersökt var det dags att få se sig lite mer omkring. Maja fick åka med Stefan hem så Frasse bara skulle få börja med att träffa en hund.
Frasse gick från rum till rum, upp i fönster och sängar och var hur cool som helst. Dixi var mycket nyfiken, men höll sig på avstånd, 1-2 meter från Frasse hela tiden som inte verkade bry sig så mycket om att det fanns en hund i hans närhet.

Men om Dixi kom lite för nära då Fräser han och Dixi backar direkt. Natten gick också bra, han sov hos Erika hela natten och kl. 6 på morgonen var det dags att gå på lådan, han är så duktig. Han sover, leker, gosar, spinner, undersöker och äter lite då och då. Tror det kommer gå galant med hundarna, imorgon ska Maja få träffa honom för första gången. Ska bli spännande att se hur det går.
Tack Lena och Jarkko för Frasse😘
Torsdag den 17 maj
Emeli och Scott (Sagoland's Pinocchio) har varit på sin första utställning i Hågelby, Scott drygt 4 månader fick följande kritik:
Nätt, välprop. hane, bra huvud & uttryck, lovande bett, bra förbröst, bra bröstdjup, välansatt svans, välvinklad bak, rör sig med mycket bra steg när han vill.
2:a HP.

Ni har varit så duktiga Emeli och Scott, hoppas ni fick blodad tand och fortsätter och ställer honom🙂.
Fredag den 20 april
Så var det då dags för oss att bege oss till Göteborg för att få till en date mellan Dixi och Teo🙂.
Vi packade väskorna på torsdag morgon och åkte och hämtade Dessi och Cola.
Dixi var inne på sitt 12 dygn på löpet och vi var naturligtvis spända på vad Dixi och Teo skulle tycka om varandra....
Vi åkte direkt till Anette i Göteborg för att träffa Teo. Maja och Cola fick sitta kvar i bilen och vi tog en liten promenad med Dixi och Teo, de var mycket intresserade av varandra så vi bestämde oss snabbt för att avsluta promenaden och gå inomhus istället.
Väl inne hann vi inte få av oss ytterkläderna förrän Teo och Dixi satt ihop och de gjorde de i 35 minuter😉.

Dessi, hundarna och jag åkte och hälsade på Majas uppfödare Kerstin för att träffa henne, hundarna och hennes ursöta valp Svante😀.

Till hotellet för lite mat och avkoppling, tidigt i säng. På morgonen iväg igen för att träffa Teo. Vi hann knappt innanför dörren idag heller, båda mycket heta på gröten😉. 32 minuters hängning och lite pussande. Kl. 10 var vi redan på väg hem till Stockholm igen, det regnade hela vägen från Göteborg..... Men vad gör det, vi hade en trevlig och förhoppningsvis lyckad resa som kommer resultera i små Teo och Dixi småttingar under vecka 25😀
Bilden vi tog på alla voffarna hos Kerstin, från vänster, Svante, Lexis, Maja, Sassa, Callie och Ninó😀.
Tisdag den 11 april
Nu är det bestämt att Frasse ska få en kompis🙂. I mitten på juni får vi hem en kattunge av rasen Main Coon. Vi kommer att kalla honom för Hugo.
Det var många år sedan jag hade katt, men nu äntligen är det snart dags igen😀.
Tack Ulrika i Storvik för att vi får ta hand om Hugo.
Lördag den 7 april

Påskafton idag och Dixi har börjat löpa, det var 8 månader sedan hon löpte sist, så detta löp kom nästan 2 månader senare än vad jag hade räknat med.
Nu blir det resa ner till Göteborg för en date mellan Dixi och Teo. Ska bli spännande😀.

Lördag den 31 mars
Så var det då äntligen dags för att träffa Frasse🙂.
Idag åkte vi till Linköping för att träffa vår kommande familjemedlem.
Matte Lena och kattmamma Allis tog emot oss. Allis spann och strök sig det första hon gjorde🙂.

Fyra kattungar och alla så otroligt fina och nyfikna, de fyller 5 veckor imorgon.
Valet var inte helt lätt, men till slut så bestämde jag mig för vem av de två killarna som skulle bli vår Frasse😀.
Nu är det bara att vänta i nästan 7 veckor innan vi får hem honom. Det är bara att förbereda, snickare redan förvarnad för att sätta in kattlucka som går på microchip. Klösbräda inköpt, matskålar och foder. Nu är det bara en kattlåda, sand och någon mysig igloo som Frasse ska ligga i...... om inte Maja tillåter honom att ligga i sängen förstås😉.
Fredag den 23 mars
Idag har jag varit och vaccinerat Maja och Dixi mot kennelhosta. Då fick jag även träffa Tingeling som har blivit 11 veckor.
Hon var helt bedårande, så glad, positiv, pussig och dessutom otroligt söt och fin på alla sätt😘.
Onsdag den 21 mars
Valparna är nu 10½ vecka. Det är så roligt att få rapporter. Scott är en tuff liten kille. Han har redan en plats i husse och mattes säng. Han är jätteduktig och säger till när han behöver kissa, så inte en enda olycka i sängen ännu😀.
Han är så lik sin farmor Miva🙂.
Chanel 10½ vecka, hon är så lik sin pappa Melvin, samma färg och när han var liten hade han också tungan ute ganska ofta😉.
Onsdag den 14 mars
Nu är det 1½ vecka sedan valparna flyttade. Det känns som en evighet sedan. Saknar dem lite, men jag har fått rapporter från alla och vet att de har det bra och att de har gjort sig hemmastadda i sina hem. Idag har jag fått foto från Chanel och Lucky, så himla roligt att få kort. Lägger dem i valpköparnas album. Har även fått bilder och filmer till min mobil. Men skicka gärna på mailen också, det är enklare att lägga ut bilderna och filmerna för mig då. På bilden Baloo eller Lucky som han kallas för.
Söndag den 4 mars
Idag flyttade de sista två, Guldlock och Baloo. Känns så bra med alla valpköparna, så engagerade i sina nya familjemedlemmar.

Det kändes lite sorgligt när valphagen var helt tom. Så snabbt som sjutton städade jag bort allt och tog sedan en skogspromenad med Maja och Dixi. Nu åter till vardagen med mina två fyrbenta älsklingar😀.

Önskar valpköparna lycka till!
Lördag den 3 mars
Idag har tre av valparna flyttat till sina nya hem. Det är Tingeling, Pinocchio och Tummelisa som flyttat till sina nya familjer.

Så roligt att se hur pussiga valparna är mot sina nya hussar och mattar. Nästan som att de känner på sig att det är till er jag ska flytta nu och nu är det ni som ska ta hand om mig, så gulligt att se. Blir varm i hela kroppen, känns så skönt och roligt😀.

Imorgon flyttar Guldlock och Baloo, så idag var det deras tur att bli badade. Det gick hur bra som helst🙂.
Baloo i badet :)
Sötnosen Baloo🙂.
Fredag den 2 mars och Majas 4:e födelsedag <3

Ïdag firar vi Majas 4:a års dag🙂. Fast jag vet inte om hon var helt nöjd med firandet, för det började med att hon blev badad och fick sina klor klippta.

Men efer det fick hon sitt favoritgodis, ost och grisknorr, så jag tror jag är förlåten🤩.

Dags för valparna att flytta hemifrån........

Tingeling i bad :)
Imorgon flyttar tre av valparna. Så det var dags för ett riktigt bad🙂. Tingeling i diskhon, nu är hon så ren och doftar såååå gott🙂
Tummelisa badas också :)
Tummelisa slapp inte undan bad och föning😉.
Pinocchio badar ocskå inför morgondagen :)
Pinocchio slapp inte heller undan badet, men tror inte han brydde sig så mycket, han finner sig i allt man gör med honom och är alltid glad😀.
Torsdag den 1 mars
Idag var det dags för veterinärbesiktning, chippning och vaccinering.
Första gången som valparna skulle åka bil. In med dem i buren, kändes som jag knappt hann att starta bilen förrän alla valparna hade somnat, helt tyst var det hela vägen till Södertälje. När vi kom fram sov alla när jag tog ut buren. De flesta sov eller tittade nyvaket när vi kom in till veterinären. Hur lugna och coola som helst🙂.

Veterinären gick igenom gänget och alla var utan anmärkning. Men alla hade ett svårbedömt valpbett eftersom alla tänder inte finns på plats.

Vaccinering och chippning gick också bra. De pep till lite när de chippades, men det var snabbt glömt och de pussade både veterinären och mig när allt var klart😀. De gick omkring på golvet och var mycket nyfikna på alla nya dofter och var mycket fokuserade på att gå runt och sniffa.

På hemvägen var det likadant, hann knappt starta bilen förrän alla sov. Skönt att ingen blev åksjuk eller var orolig🙂.

Är så otroligt stolt över alla trevliga, glada, positiva, orädda, nyfikna och lugna valpar😘.
 
Onsdag den 29 februari
Nu drar det ihop sig för valpleverans. Idag ska klorna och pälsen mellan trapdynorna klippas. Öronen rengöras om det behövs. Imorgon är det besiktning, vaccinering och chippning av valparna. På fredag ska tre av valparna badas och fönas inför att deras nya mattar och hussar ska hämta dem på lördag.

Har lagt in små filtar i valphagen, som de får med sig till sitt nya hem, så det ska lukta mamma och syskon.
Fredag den 24 februari
Imorgon är valparna 7 veckor, tänk vad tiden har gått fort. Och det känns så bra med alla valpköpare, de köper bäddar, leksaker, tuggben och alla möjliga saker så valpen ska känna sig välkommen till deras nya hem😀.

Ska bli riktigt roligt och lite tomt förstås, men mest roligt att de får komma till sina nya hem nästa helg.
Hoppas bara att alla kommer att skicka mycket bilder så jag kan göra ett helt album med deras utveckling🙂.

Idag har Maja och alla valparna blivit avmaskade för tredje och sista gången som de bor här hos oss.
På torsdag är det dags för veterinärbesiktning, chippning och vaccinering. Ska bli kul att se hur det är att åka bil med dem för första gången.

Så är det då dags för 7 veckors bilder imorgon, jag riktigt bävar mig för att fota dem nu, för det är inte stilla i en sekund. Ja, ja, vi får väl se hur fotona blir imorgon😉.
Torsdag den 23 februari

Valparna växer, och Maja är trött på de små.
Nu har valparna helt gått över till torrfoder, Maja är mycket snål med att ge dem di. Det äter som tur är torrfoder med mycket god aptit.

Maja är inte längre hos dem på nätterna. Hon har övergått till att ligga i sängen hos mig igen.
Men det är en fantastiskt snäll valpkull, de sover hela nätterna och när jag går ur sängen då tittar det sömndruckna på mig. Sen kommer de med med fart viftande på sina svansar. Nu är de verkligen helt oemotståndliga😀.

Söndag den 19 februari
Idag har valparna fått sina klor klippta och tassar och rumpor har blivit tvättade. De är lätta att hantera allihopa. Så de nya ägarna kommer nog varken få problem med kloklippning eller badning. Det känns skönt🙂 Det finns en ny video på valparna.
Lördag den 18 februari
Idag är valparna 6 veckor. Nu är det fullt ös på dem😀. De leker och stojar och somnar i en stor hög.
Tummelisa finns fortfarande tillgänglig.
Lördag den 11 februari
Idag är valparna 5 veckor. Tummelisa söker ett eget hem. Hör av er vid intresse.
Fredag den 10 februari
Imorgon är valparna 5 veckor då kommer det ut nya bilder.
Idag har de blivit avmaskade för andra gången. Deras klor blev klippta igår för andra gången och det gick riktigt bra, en del av dem trilskas en stund, medans andra är hur enkla som helst.

Känns skönt att valparna mår bra. Vi har naturligtvis varit oroliga. Men de springer omkring och kommer fram när man pratar med dem.
Onsdag den 8 februari
Vår lilla solstråle Asterix, fick efter bara 4½ veckas ålder lämna jordelivet till hundhimlen.
Allt gick så fort, från en pigg och framåt valp och på bara en halvtimme så blev han sjuk och fick jätteont i magen. Vi var hos veterinären två gånger under samma dag för provtagningar och medicinering. Men han blev bara sämre och hade mycket dåligt med vita blodkroppar. Så till slut fick han somna in.

Asterix du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.
Puss på dig lille gubben.

Lördag den 4 februari
Tänk vad tiden går fort. Valparna är redan 4 veckor gamla. Och nu börjar det bli en hel del aktivitet. De morrar, går till attack, mördar leksaker. Får in fel växel och backar istället för att gå rakt fram, så roligt att se för man riktigt ser att de blir irriterade när det händer.
Baloo och Tummelisa finns fortfarande tillgängliga, kanske de kan gå till utställning, men det är alltid svårt att avgöra när de är så unga.
Tveka inte att höra av er om intresse finns för en valp🙂.
Torsdag den 2 februari
Valparna är nu knappt 4 veckor. De äter köttfärs uppblandat med vanligt foder och det är inte riktigt lika gott som bara köttfärs med äggula.
Under valparna finns ett videoklipp på dem🙂. Fyraveckors bilder kommer att läggas ut på lördag.
Fredag den 27 januari
Idag har valparna fått köttfärs blandat med äggula för första gången. De var lite tveksamma i början. Men sen fick alla smak på det och slickade och sög i sig. Den som var absolut ivrigast var Pinocchio. Han är den som väger minst, men han var den som tyckte det var absolut godast av dem alla. Jag var tvungen att ta bort honom från maten, för jag var rädd att kan skulle få ont i magen om han åt för mycket.
Onsdag den 25 januari
Idag är valparna 2½ vecka, deras klor har blivit klippta för första och Maja och valparna har även blivit avmaskade idag. Till helgen blir det fast föda för första gången. Ska bli spännande att se vad de tycker om köttfärs uppblandat med äggula🙂.
Just det alla har nu öppnat ögonen, sist ut var Baloo, och det gjorde han igår.
 
Lördag den 21 januari
Valparna är 2 veckor idag. Asterix, Tummelisa och Pinocchio har öppnat ögonen. De är de tre sist födda i kullen och också de som vägde minst. Men de är först med att öppna ögonen😀. Valpsidan uppdaterad med 2 veckors bilder.
Fredag den 20 januari
Idag är valparna 13 dagar gamla. Först ut med att öppna ena ögat är Tummelisa. Ska bli roligt imorgon när jag tar 2 veckorsbilder på valparna om det då är fler som har börjat kika på världen🙂.
Lördag den 14 januari
Idag har valparna blivit 1 vecka gamla. Alla växer som de ska och går upp i vikt. De är mer rörliga nu och kravlar runt i valplådan🙂.
Onsdag den 11 januari
Idag är valparna 4 dygn. Det är lugnt i valplådan och alla valparna går upp i vikt. Är så mysigt att bara sitta och titta på dem. Tummelisa (vita med sobelfläckar) hon utmärker sig mest. Hon pratar hela tiden och är en riktig tuffing som verkligen ska fram till de bästa tuttarna. Så det gäller att försöka att placera dem så alla får i sig😀.
Bilden är på de två svarta pojkarna som är de som är de enda som är lika varandra i kullen färgmässigt. De kallas för Asterix och Pinocchio.
Måndag den 9 januari
Nu har det gått 1½ dygn sedan de små kom till världen. Alla har gått upp i vikt och det är lugnt i valplådan, förutom när de små bråkar om tuttarna, det är så himla gulligt när de låter och försöker putta bort sitt syskon med sina framben🤩.

Maja hinner knappt gå ut och göra sina behov, hon brukar inte springa i onödan. Men nu springer hon in efter 10 sekunders kisspaus🙂.
Lördag den 7 januari -12
Idag på Majas 61:a dygn av sin dräktighet, födde hon sina sexlingar😀. Först ut var en trikolor tik, efter det kom en vit/svart hane, sen en tik sobel med vita tecken, en hane svart med vita tecken, tik vit med sobelfläckar och sist en hane svart med vita tecken.
Maja födde sina 6 mellan kl. 20.47 - 22.36, det tog lite drygt 2½ timme. Valparna väger mellan 88 -132 gram. Maja var en mycket duktig första gångsföderska, och nu tar hon hand om sina små på allra bästa sätt🙂.
Tack Camilla Selin för barnmorskehjälpen, du var så himla duktig😀.
Fredag den 6 januari 2012
Inget är som väntans tider.....
Maja är idag på sitt 60:e dygn på sin dräktighet. Än så länge verkar det lugnt, idag är första dagen som hon inte är så intresserad av att äta. Hon har hittills ätit med god aptit.
Emellanåt så kokar det i Majas mage, det är så mysigt att se och känna på magen.
Allt är nu förberätt för att valparna ska komma. Har två "barnmorskor" som är beredda på att hjälpa till.
Det är Camilla och Camillas mamma Jolanta, känns så skönt och de bor inte mer än 10 minuter från mig.
Fredag den 30 december
Idag är det 53:e dygnet på Majas dräktighet. Vi har varit hos veterinären och röntgat och de tror att Maja har 6 valpar i magen🤩. Hon väger 6,7 kg, tror att hon har gått upp ca 1 kg totalt. Nu är det bara att vänta och Maja får ta det lugnt den sista veckan. Nu är det snart dags att börja ta tempen på henne.
Måndag den 19 december
Idag är det 42:a dagen av Majas dräktighet. Nu är det bara tre veckor kvar till beräknad förlossning. Var och vägde henne idag och hon hade gått upp 500 gram sedan förra måndagen, så nu väger hon 6,6 kg.
Torsdag den 15 december
Idag har det gått 38 dygn på Majas dräktighet, eftersom det inte råder någon tvekan om att hon är dräktig började vi med Starter foder ikväll som hon tyckte var mycket gott 🙂. Känns så bra att hon äter bra.
Tisdag den 13 december
Igår var vi och vägde Maja hos veterinären, vi har inte hennes exakta vikt före parning, men hon har gått upp ca 400 gram på dag 35 av hennes dräktighet, hon vägde 6100 gram. Hon är redan riktigt rund och hennes "tuttisar" är skarpt rosa.
Lördag den 10 december
Idag har vi varit på Hundutställning på Stockholmsmässan. Vi var bara där och tittade på Havaniserna, freestylen och shoppade lite grejer till Majas kommande valpning. För nu är vi helt säkra på att hon är dräktig🙂. Tänk vad tiden ändå går fort, om knappt en månad är det beräknad valpning🙂.
Ska bli så spännande och om knappt tre veckor ska vi röntga henne.
Imorgon ska vi köpa starterfoder och en varm och skön overall till henne.
Lördag den 3 december
Nu var det nästan 4 veckor sedan som Melvin och Maja hade kärleksdate😉. Maja har under ett par dagar inte velat äta och hon har kräkts ett par gånger. Så vi tror att hon är dräktig🙂. Om bara några dagar har hon gått halva tiden. Tänk vad tiden går fort ändå.
Vi har bokat tid för röntgen den 30/12.
Torsdag den 10 november
Nu har Maja och Melvin haft flera lyckade parningar så nu väntas det förhoppningsvis valpar omkring den 9 januari, med leverans i mitten av mars🙂. Nu hoppas vi att vi går in i väntas tider, ska bli så spännande🙂.
Måndag den 7 november
Idag hade Maja och Melvin en lyckad date. Det var på Majas 11:e dag i löpet. Om allt vill sig väl, så får Maja valpar omkring den 9 januari då det har gått 63 dygn. Ska bli så spännande🙂
Bilder på Melvin kommer. I länken kan ni se stamtavlan.
Inavelsgraden är 0,4%.

http://www.havanesegallery.hu/pair_en.php?id1=27888&id2=23816


Fredag den 28 oktober

Idag började Maja att löpa🙂 så på onsdag kommer  hennes tilltänkta hane att komma hit från Finland, ska bli så spännande🤩.
Passade på att avmaska både Maja och Dixi, så är det gjort också.
 

Torsdag den 27 oktober
Det blev aldrig någon sista träning med aktivering för Erika och Dixi, det vår så dåligt väder, halvstorm och regn så, varken människor eller hundar hade någon större lust att gå ut. Så nu blir det nog inte någon ny kurs förrän till våren.

Nu är det bestämt, Maja kommer att börja löpa vilken dag som helst och nu har vi bestämt oss för att para Maja. Mer info om vem som ska bli pappa till valparna kommer när vi märker om parningen går bra, ska bli så spännande🙂.
Tisdag den 11 oktober
Idag var Erika och Dixi på lydnadsträning. Det hade gått bra och Dixi var fokuserad på Erika. Men Erika tycker fortfarande att freestyle är roligast att träna🙂. Nästa vecka tror jag det var aktivering som stod på schemat.
Lördag den 8 oktober
Idag gick jag in på SKK hemsida. Det var mycket roligt att gå in och titta på Dixis veterinärsida. Röntgen på höfter och armbågar visade sig vara perfekta.
HD grad A och ED ua 0, kan inte bli bättre, jippi😀🙂
Onsdag den 5 oktober
Idag har både Maja och Dixi varit hos veterinären, båda blev ögonlysta utan anmärkning😀. Vi röntgade även Dixis armbågar och höfter. Men det får vi inte svar på förrän om ca 1 vecka från SKK som ska läsa av bilderna. Det är bara att hålla tummarna att allt är okej.
Tisdag den 4 oktober
Idag har Erika och Dixi tränat juniorhandling för första gången. Det var något helt annat än att "bara" ställa ut. Man ska hålla sig mellan domaren och hunden, gå i åttor byta hand. Svara på frågor om rasen mm mm. Erikas favoritsport är fortfarande freestyle. Nästa tisdag är det lydnadsträning.
Onsdag den 28 september
Nu har jag bokat tid för ögonlysning av både Maja och Dixi. Dixi ska även röntga armbågar och höfter på onsdag i nästa vecka. Vi får hoppas att allt ser bra ut hos båda voffarna. Jag återkommer med resultaten.
Tisdag den 27 september

Idag på träningen var det Rallylydnad som stod på schemat. Det var första gången som Erika och Dixi provade på den sporten. Det hade gått ganska bra fast Erika tyckte det var lite segt, och känner fortfarande att det är freestyle som är roligast.
Nästa vecka är det handling på schemat, så då ska utställningskopplet stoppas ned i träningsväskan.

Tisdag den 20 september
Idag har Erika och Dixi varit på kurs igen, den här gången var det Freestyle och än så länge så verkar det som att både Erika och Dixi tycker att det är roligast. Ska bara försöka få Erika att våga börja tävla i Freestyle, det som är lite besvärligt med Freestyle är att man själv måste sätta ihop musik och kooregrafi när man ska tävla.
Nästa vecka ska det prova på Rallylydnad, återkommer då med vad de tyckte om det.
Torsdag 15 september
Idag har Maja varit hos tandläkaren och tagit bort tandsten, inga tänder behövdes dras, det var skönt. Hon hade måttligt med tandsten och ganska mycket på insidan av tänderna.
Passade på att väga henne också och den lilla rackarn hade gått upp 550 gram, på ca 6 månader. Så nu väger hon 5950 gram. Veterinären sa att hon inte var för tjock men att hon inte ska gå upp mer. Hon får inte mycket mat, men jag tror hon går och tjuvar i Dixis matskål. Tänk att man har en matglad och en som helst inte skulle vilja äta alls, lite jobbigt det där med mat tycker jag.
Tisdag den 13 september
Idag har Erika och Dixi varit på kurs igen, idag prövade de spår för första gången, hmm att använda nosen var väl inte riktigt Dixis grej, hon är van att ha kontakt så hon tittade mer på Erika än att använda nosen. Sedan var det värsta halvstormen här så det var väl inte det mest lyckade vädret att prova någon ny aktivitet på. Ska bli spännande att se vad de ska träna nästa tisdag🙂.
Tisdag den 6 september
Idag började Erika och Dixi på Mixkurs på Skarpnäck Hundungdom, de kommer träna, agility, handling, spår, tävlingslydnad, freestyle och rallylydnad. Får se om Erika och Dixi kommer på nåt som de vill fortsätta med. Det första de tränade på var agility. Kul med en kurs där man får testa olika aktiviteter🙂.
Torsdag den 4 augusti

Idag har Dixi börjat löpa endast 5½ månad efter hennes förra löp.

Semester har vi haft i 4 veckor, på måndag börjar tjejerna på dagis igen. Tänk vad 4 semesterveckor kan gå fort😲.

Söndag den 26 juni
Midsommar firade vi i Grangärde utanför Ludvika, voffarna var naturligtvis med och de träffade andra hundar och hästar🙂. Dixi tyckte först att hästarna var lite otäcka, men kom snabbt över rädslan och gick till stallet flera gånger under kvällens lopp för att kolla till hästarna, tillsammans med kompisen Emmy😀.
Dixi i full galopp🙂
Kompisen Emmy🙂
En av de tre stiliga hästarna🙂
Söndag den 12 juni

I helgen har vi varit i Töreboda. Wänerlands kennel hade valpträff och vi träffade en massa syskon, halvsyskon och kusiner till Dixi.

Det bjöds på fika, tipspromenad, godisletande för hundarna och allt avslutades med att vi grillade hamburgare.

Tack Lisbeth och Thore för en jättetrevlig valpträff 😀.

Onsdag den 25 maj
Idag fyller vår söta schappetös 2 år.
Grattis till dig Dixi 😘.
Måndag den 2 maj
Äntligen lite nya aktiviteter, Erika och Dixi har börjat att gå på freestyle träning igen. De kommer att gå 8 måndagar framöver🙂. Några utställningar däremot har vi inte anmält oss till🤭.
Fredag den 29 april
Har varit på en arbetskamrats landställe och haft konferens ett par dagar. Hade tur att alla gillar hundar så Maja och Dixi fick följa med, de skötte sig exemplariskt, så nu vill arbetskamraten låna hundarna kristihimmelfärds helgen 🙂.

Alexander fyller 18 år på söndag, så idag åker vi till Ibiza för att fira honom ordentligt😎. Voffarna får vara hemma med Erika. En annan äcklig sak har börjat plockats på hundarna, FÄSTINGAR🤒🤒, fn vad jag hatar dem. Så nu har Scalibor halsbanden satts på!
 

Fredag den 22 april
Idag började Maja löpa, precis 6 månader efter sitt senaste löp. Långfredag idag, skönt med lite ledighet där det blir lite extra tid för sköna promenader i skogen 🙂
Torsdag den 14 april
Underbart väder idag, tog med kameran på skogspromenaden som ligger ett par hundra meter från husknuten 🙂.
Nu när värmen har kommit har även staketet kommit på plats, så nu kan altandörren stå öppen och Maja och Dixi kan gå ut och in som de önskar. Jag kan lova att de är nöjda, och jag med 😀.
Söndag den 13 mars
Igår var jag hos Camilla och hälsade på, och tittade på Mivas valpar, jättefina, jämna och trinda allihopa🙂.
Amazita var jättetjock, hon får säkert sina valpar idag eller imorgon ska bli spännande att se vad hon får😉.
I vecka har Maja fått sin nya vårfrisyr. Hon blir så himla glad och sprallig när hon har blivit klippt. Är ganska säker på att hon gillar att vara utan sin päls😉.

Vi har också varit hos veterinären med Maja, hon blev vaccinerad, vägd hon väger 5,5 kg. Och sedan fick hon medicin för öronen, hon var röd och irriterad i ena örat, men hon är redan bättre🙂.
Dixi sötnosen, har fått behålla pälsen på😉.
Onsdag den 2 mars
Idag fyller vårt lilla gossedjur Maja 3 år!!! Puss på dig din lilla sötnos😘.

Det blir hennes favoritgodis, ost och skinka i lite större dos idag😉.
Måndag den 21 februari
Maja och Dixi har varit på hundpensionat för första gången. Ett litet trevligt ställe i Tullinge som heter Brantbrinks hundpensionat, som drivs av Marita Pennanen.
http://www.brantbrinkshundpensionat.se

Vi hade en trevlig resa till Tallin några stycken där vi firade Jonas som fyllde 40-år.
 
Maja och Dixi bodde hos Marita i 3 dygn och när Alexander och jag hämtade voffarna var de glada, nöjda och trötta. De verkade ha haft det hur mysigt som helst, och tjejerna hade skött sig bra 🙂. Skönt att ha hittat ett ställe när man inte hittar hundvakt🙂.

Mest för mitt eget minnes skull, skriver jag också att Dixi har börjat löpa, knappt 7 månader efter sitt förra löp.
 
Söndag den 30 januari
Äntligen har solen tittat fram 🙂. Så himla härligt väder vi haft idag, vindstilla med klarblå himmel och inte mer ett ett par minusgrader.

Erika och jag tog en långpromenad och till och med Maja som helst går en så kort runda som möjligt, njöt av promenaden😀.
Har haft hantverkare här i helgen, köket är nu rivet och det ska läggas golvvärme och sättas spottar i taket i veckan, köket kommer på plats om 2 veckor hoppas jag😉.
Fredag den 21 januari 2011
Det är roligt att ha några "stambesökare" på hemsidan, de talar om direkt när man är dålig på att uppdatera .

Men det finns inte så mycket att berätta om 🤨. Vi har bott i Huddinge en månad nu och voffarna verkar trivas alldeles utmärkt vi andra också 😀. Det finns fina promenadvägar med möjlighet för hundarna att få springa av sig lite då och då.

Vi har inte varit på några utställningar med Dixi och det lär dröja innan vi går på någon för Dixi är inte i päls 😥. Men vi hoppas att det ska bli freestylekurs snart, för det kommer Erika och Dixi gå på när det blir någon lite längre fram i vår.

Majas päls har vuxit en hel del så nu måste hon kammas och badas oftare igen, vilket Maja inte verkar vara speciellt nöjd över 🤔. Men det är för kallt nu att ha henne kortklippt.
Söndag den 26 december, annandag jul
Oj, nu är det en hel månad sedan som jag skrev något i dagboken.

Det har hänt mycket den senaste månaden....

Vi flyttade från huset i Älvsjö, mitt radhus var inte färdigrenoverat så jag fick flytta till Jonas i Tyresö. Tre veckor senare var det dags för mig att flytta in, så lördagen innan julafton gick flyttkassarna från Tyresö till Sörskogen i Huddinge🙂.

Nu har vi bott här i drygt en vecka och till och med firat jul🙂. Jag, ungarna och hundarna trivs. Och det känns skönt att äntligen vara på plats🙂. 
Camilla var och hälsade på och Dixi och Binkis rusade runt in snön ihop, Maja verkade väldigt nöjd att slippa bli jagad av Dixi för en gångs skull 😉.

Passa dig Binkis, för nu tar jag dig....

Japp, där tog jag dig 😉😉.
Fredag den 26 november
Det var ett tag sedan som jag skrev något i dagboken, men min dator totalpajade för ett par veckor sedan😠. Så nu har jag fått köpa en ny dator.

Dixi fick nya halsyskon för ett par veckor sedan de föddes dagen innan Maja fick sina halvsyskon🙂. Mer om dem finns att läsa på www.wanerlands.se

Vi packar för fullt här hemma. Den stora flytten är nu i helgen. Ska bli spännande med ett nytt boende i radhuset i Huddinge🙂.

När Erika städade i sina garderober så hittade hon lite kläder från det att hon var babys. Hon satte en klänning på Maja som ni ser på bilden......😉😘.
Onsdag den 10 november
Idag på 63:e dygnet födde Majas mamma fyra valpar, två pojkar och två flickar. Tre är svarta med vita tecken och en ljus pojke🙂.

Grattis Sassa och Kerstin till de små!!
Måndag den 1 november

I söndags var vi på Baltisk vinnarutställning i Riga.
Dixi fick, excellent, juniorcert, BIM och blev även Baltisk juniorvinnare😀😀. Ni kan tro att vi är mäkta stolta!!

Gordon blev LV Champion med CACIB, BIR och Baltisk vinnare! Grattis Gunilla och Gordon🙂.

Balbinka fick excellent, juniorcert och blev Baltisk juniorvinnare! Grattis Camilla och Binkis🙂.

Tack för en trevlig resa Camilla och Gunilla🙂.

På bilden Gordon och Dixi.

Dixis resultat är uppdaterat!

Gunilla och jag hade med oss vin, och Gunilla hade även med sig en supersmarrig smörgåstårta som vi smaskade på i hytten🙂.
Camilla, jag och Pernilla var på en liten pubrunda på överresan och när Camilla och jag kom tillbaka till hytten hade Gunilla gått och lagt sig och ville konsigt nog inte vara med på bild 😉😉, men hon ligger under täcket väl gömd 🙃.
Dixi och Gordon på hotellrummet i Riga.
Dixi som numera kan titulera sig som BALT JW -10 😀😀
Gordon som numera även kan lägga till titlarna LV Champion och BALT W -10 😀.
Amazita, Miva och Balbinka.
Balbinka som numera kan titulera sig som BALT JW -10 😀.
Söndag den 24 oktober
På fredag åker vi till Riga för att ställa Dixi på Baltisk vinnarutställning🙂.

Vi har varit hos veterinären och fyllt på Dixis rabiesvaccin, köpt avmaskningsmedel och så har vi varit på utställningsträning. Nu återstår bara att borsta, kamma och bada Dixi, sedan är vi redo för att åka😉. 

Söndag den 17 oktober

Lite överaskande visade det sig att Maja har börjat löpa idag, det var inte mer än drygt 6 månader sedan sist😲. Så nu står vi där igen och funderar på om vi ska para Maja.... Men det passar bättre till våren, då blir det sommarvalpar och det skulle passa bättre, då kan även Alexander och Erika hjälpa till med valparna 🙂.

Annars har det inte varit några speciella aktiviteter i helgen. Vädret har varit fint, så det har varit trevligt att promenera.

Söndag den 10 oktober
Måste säga att jag gillar hösten, färgerna, den friska luften och doften av fuktig jord 🙂.

Nu är det inte långt kvar tills vi ska åka till Riga och ställa Dixi. Vi har varit på utställningsträning med Ante i helgen och det kommer bli ett träningspass till om två veckor. Sedan får vi bara hoppas att domaren tycker om Dixi 😉.

Annars under helgen har det mest blivit promenader och lite städning på tomten.
Vecka 39, september
Oj, vad tiden går. Nu var det tre veckor sedan som det skrevs något i dagboken. Vad har då hänt de senaste veckorna..... hmmm. Jo Erika och Dixi har avslutat sin freestylekurs, Dixi är mycket samarbetsvillig och mycket lättlärd. Både Erika och Dixi har fått mycket beröm på kursen. Så det har varit kul. Nu är det lite tråkigt när man närmar sig vintern för det blir även färre kurser att gå på och Erika vill bara gå på freestylekurser.

Förra helgen var jag hos min kära vän Camilla och hennes numera 5 havanaiser i regnbågens alla färger. Maja och Dixi var också med så det var 7 voffar och de skötte sig alla mycket bra tillsammans. Så Camilla och jag hade en trevlig kväll tillsammans med god mat och vin därtill.

Sedan blev det lite smolk i bägaren i början på veckan. Maja blev magsjuk på måndagen, och har sedan dess varit lös i magen hela vecka och hon är fortfarande inte riktigt bra. Veterinären tycker inte att vi ska komma in med henne ännu utan tror att hon är på bättringsvägen, vi får verkligen hoppas det.
 
Dixi kräktes på tisdagen, men hon blev aldrig sjuk och lös i magen tack och lov. Så nu har voffarna inte varit på dagis på över en vecka. Men hoppas att Maja blir bättre snart så de inte behöver ligga hemma och tråkigt så länge till.
Vecka 36, september
Hela veckan som varit har gått i hundens tecken🙂. Erika tränar Dixi på måndagar i freestyle och Dixi har nu även lärt sig att buga, hon är så himla söt när hon ligger med rumpan upp i luften.

I onsdags kom Kerstin upp med sina 4 Havanaiser, det var dags för Majas mamma Sassa att träffa Totte för parning. Totte och Sassa fattade tycke direkt för varandra så det blev parning på direkten. Nu hoppas vi att Sassa och Totte får en massa mysiga valpar vecka 45. Lycka till Kerstin och Sassa🙂.

I lördags var Dixi och jag på en liten inoff.utställning på Gubbängen. Dixi blev placerad som nr 2, Ante vann med sin Mad som blev BIR och sedan BIG-3, grattis Ante! Kritiken finns att läsa på Dixis sida.

Igår söndag, åkte Desire och jag till Gunilla Skallman i Karlstad för att hämta en liten brun Schapendoes tik som kallas för Skorpan. Skorpan sov hela vägen hem i bur och var hur lugn och trygg som helst, hon är verkligen en riktig kalaspingla lilla Skorpan. Måste medge att jag allt är lite avundsjuk på Desire😉. Mer finns att läsa på Desires hemsida: http://www.desireshunddagis.dinstudio.se/news_1.html

Det var så trevligt att träffa Gunilla, Barbro och alla schappisar🙂. Men hur valpsugen blir man inte. Skulle så gärna vilja ha en schappe och en liten havanaistjej till🤭. Vi får väl se om det kan bli så framöver😉.

På bilden Lexis, Callie och Majas mamma Sassa (tre generationer)
 
Onsdag den 8 september
Sassa ochTotte 😘.
Lördag den 11 september
Inoff. Gubbängen. Ante gör segergest 😉.
Söndag den 12 september
Hos Gunilla för att hämta valp åt Desire🙂.
Valparna🙂.
Gordon tar sig ett bad🙂.
Gordon har badat klart!
Onsdag den 1 september
Idag har Maja och Dixi börjat på Desirés Hunddagis. Maja som aldrig har gått på dagis förrut, skötte sig exemplariskt. Dixi försökte vara kaxsig.... hmmmm.
Hoppas att de kommer att trivas.

De var ganska trötta efter sin första dag på dagis och får vara hemma och ta igen sig imorgon, så de blir en mjukstart för dem🙂.
Söndag den 22 augusti

Idag åkte Maja, Dixi, Erica Rosendahl och jag till Norrköping på utställning. Dixi ställdes och fick en 1:a i juniorklass🙂.
Vi träffade Majas uppfödare, Kerstin Sedeborn🙂.

Det var en trevlig dag kring Schappis och Havanais ringarna. Norrköping bjöd på riktigt fint väder. Och jag hade trevligt ressällskap🙂. En trevlig dag helt enkelt😀.

Tack för bilderna Erica!

Dixis resultat är uppdaterat.

Lördag den 21 augusti

Idag har vi varit på utställning i Eskilstuna. Dixi var jätteduktig och jag gick alldeles själv med henne🙂. Är så glad för att jag vågar, den värsta ringskräcken har nu lagt sig. Men nog tänkte jag igår om jag verkligen skulle åka😲.
Det var en trevlig dag runt ringen, och Dixi fick en 1:a i kvalitet. Det är vi nöjda med🙂.

Tack för bilderna Erica 🙂.

Dixis resultat är uppdaterat.

Söndag den 15 augusti
Vilken helg vi har haft, lördagen var så varm så det ända stället man orkade vara på var på stranden, och det blev många dopp i det blå 😀.

Idag skulle vi åka till tidningsinsamlingen, bilen packades med tidningar och voffar. Maja den lille sötnosen hon la sig i kassen med tidningar och där låg hon medans vi uträttade en del ärenden. Så till tidningsinsamlingen fick vi åka till det sista vi gjorde 🙂.
Torsdag den 12 augusti
Stackars Dixi😥 fästingarna älskar henne och örthalsbandet som hon har verkar inte hjälpa. Vi plockar fästingar som satt sig fast och som kryper i hennes päls varje dag.
Så nu har jag införskaffat ett giftigt Scalibor halsband och hoppas att detta ska hjälpa.

Maja har aldrig haft några problem med fästingar. De verkar inte gilla hennes blod och jag har bara plockat en fästing på henne i år🙂.
Tisdag den 10 augusti
Valpar planeras hos både Maja och Dixis uppfödare🙂. Har lagt in nya flikar med planerna och länkhänvisning till Sedes och Wänerlands kennel.

Ni kanske är sugna på en liten Havanais eller Schapendoes valp😉.
Måndag den 9 augusti
Nu har det regnat nästan varje dag i drygt en vecka, och då kommer de små äcklen fram, jag menar så klart fästingarna.

Maja smakar tydligen inte så gott för hon har inte haft en ända fästing på sig i år, men Dixi gillar de små äckliga blodsugarna, så vi hittar både såna som springer runt i pälsen för att hitta en lämplig plats, såna som redan har satt sig fast, och de värst de som vi missar och som trillar av när de är fullmatade, då ligger de bara på golvet och kan inte röra sig🤒.

Undrar vad gör fästingarna när de har sugit färdigt och trillar av, vad gör de då, de kan ju inte röra sig överhuvudtaget?? Är det någon som vet??
Måndag den 2 augusti
Idag har Maja, Dixi och jag varit och hälsat på Desires hunddagis, Maja och Dixi kommer att börja där den 1 september, det känns bra och jag är ganska säker på att de kommer att trivas🙂.

Dixi har börjat löpa idag. Ganska precis 6 månader efter sitt första löp.

Vi går på ringträning hos Ante Ekman och idag blir det 4:e gången som vi tränar och det känns bättre för varje gång🙂.
Lördag den 31 juli
Idag var Dixi och jag på utställning i Lida. Dixi skötte sig utmärkt i ringen, men det blev tyvärr bara en 2:a för henne idag. Domaren tyckte att hon var lite för tunn. Utöver det fick hon fin kritik🙂.

Tack, Ante, Erica, Sussi och Mia för trevligt sällskap, god sallad och tårta😀.
Torsdag den 8 juli
Varma sköna sommarkvällar, då passar det bra att åka till Lida och bada🙂. Dixi gillade att bada men tycker att det är lite läskigt när hon inte bottnar utan måste simma🤔.
Tjuren Ferdinand, och förlåt jag menar Maja är en riktig badkruka och sitter hellre och luktar på blommorna...😉
Men okej då, röja lite med Dixi kan jag väl göra...🙃
Måndag den 28 juni
Idag har Dixi och jag varit på ringträning hos Ante Ekman. Det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra, riktigt roligt var det faktiskt🙂. Vi hoppas att det blir fler träningstillfällen för det behöver vi, och att träna själv blir ju aldrig av🤭.

Nu har vi anmält till Lida och till Eskilstuna🙂.
Tack för träningen Ante!

Bilden är på Dixi när hon var ca 12 veckor😘.
Tisdag den 22 juni
Underbar kväll, så vi tog kvällspromenaden på Djurgården🙂.
Lördag den 19 juni
Har varit hos Camilla och hälsat på Amazitas alldeles nyfödda valpar🤩. Så mysiga och söta valpar i regnbågens alla Havanais färger🙂.
Så klart hoppades jag på att Miva skulle få sina valpar när jag var där under några timmar🙂. Nog var det på gång alltid och jag tror de kommer under natten....

Lycka till Camilla med E och F kullen!

Har under dagen även anmält mig och Dixi till handlingträning nästa måndag hos Ante Ekman, jag blir nervös bara jag tänker på det, hur ska det här gå. Det kommer att bli en utmaning för Ante.

Erika är anmäld till sommarlovsträningar på Skarpnäcks hundungdom, det blir både lydnad och freestyle träning. Erika kommer troligtvis att växla och både träna med Maja och Dixi🙂.

Tisdag den 15 juni
En så´n far Dixi har🙂!
Dixis pappa Carnac's X-Man blev BIR och SE V-10 i helgen i Avesta.
X-Man kan numera titulera sig som:
FI V-07, KBH V-07, SE V-08, NO V-09, SE V-10, NO, SE, FI, DK UCH🤩.

Grattis Gunilla till din fantastiska hund!
Torsdag den 10 juni
Idag har Maja varit hos veterinären. Igår upptäckte vi att hon var röd och irriterad i ena örat😥. Så nu har Maja fått droppar till sitt öra🙂. Hon hade svamp och öroninflammation. Vi passade på att väga henne för det var nog nästan ett år sedan sist. Hon väger 5,3 kg.
Söndag den 6 juni

Idag har vi varit på utställning i Norrköping. Dixi var helt ofokuserad i ringen, ville bara lukta i gräset och helst lägga sig ned och rulla sig🤭. Med andra ord en hund som vill pyssla med annat och dålig ringträning. Hmmm jo Erika och jag måste erkänna att vi är dåliga på att ringträna...

Dixis resultat är uppdaterat.
 

Dixis mamma Wilda in action🙂.
Lördag den 5 juni
Nu närmar sig barnens sommarlov🙂. Maja och Dixis freestyle- och lydnadskurs är avslutad.
Dixi gick på dagis sista dagen i måndags, vi får se efter sommaren om vi ska försöka få dagmatte till voffarna eller om de ska få gå på dagis.
Dixi fick sin ettårsspruta i veckan, och hon är så duktig hos veterinären, hon är mycket omtyckt där för de tycker hon är så trevlig😀.
Snart är det semester🙂. Imorgon ska vi till Norrköping och ställa Dixi och träffa Dixis uppfödare Lisbeth och Thore🙂.
Tisdag den 25 maj
Idag fyller vår lilla chappetös, Dixi 1 år🙂. Det blir lite extra gott idag, korv, ost och popcorn är några av Dixis favoriter.

GRATTIS DIXI PÅ 1-ÅRS DAGEN!

Grattis till alla Dixis 8 syskon 😀😀.
Lördag den 15 maj
Idag har vi haft riktigt sommarväder med 23 grader, strålande sol och klarblå himmel😀.

Det blev långpromenad, sittande på altan och grillning, underbart😀.
Torsdag den 13 maj
Idag är jag mäkta stolt över mig själv! Erika, jag och Dixi skulle ställa ut i Kolbäck, men Erika blev sjuk. Så frågan blev om jag överhuvudtaget skulle åka, eftersom jag då måste ställa själv....😲.

Lisbeth på Wärnelands coachade på morgonen och sa att självklart skulle jag åka och ställa, hmmm.

Dixi och jag åkte, och JAG STÄLLDE ALLDELES SJÄLV!!!🙂🙂.

Domaren tyckte att det behövdes lite mer ringträning. Men det är nog mest jag som behöver ringtränas🤭.

Dixis pappa X-Man blev BIR, för 55:e gången i ordningen. Grattis Gunilla! Grattis även till Dixis kullsyskon Jamse och Kita som fick HP båda två.

Tack alla för en trevlig dag runt ringen🙂.

Dixis resultat är uppdaterat.
Lördag den 1 maj
Idag fyller vår gosse Alexander 17 år!

Grattis till dig vår lille gosse!😘
Torsdag den 29 april
Nu är det full fart med aktiviteter för Maja och Dixi. Maja går på freestyle och Erika försöker sätta ihop ett program med musik till. Vi hoppas att det blir uppvisning sista gången så vi har möjlighet att vara med och titta.

Erika och Dixi går på lydnadskurs och Erika är riktigt nöjd med Dixi hon sköter sig riktigt bra och är fokuserad och koncentrerad.

Erika har bestämt sig för att gå på freestyle även med Dixi så snart det blir en kurs ledig. Erika har åkt buss och tunnelbana med Dixi både till och hem från kurserna bara för att Dixi har tyckt att det har varit läskigt, och det har lönat sig, ny kryper hon inte på tunnelbanan längre utan går på alldeles själv utan någon direkt hjälp🙂.

Båda tjejerna är avmaskade, svårt att veta om det behövs. Men det är väl lika bra att göra det en gång om året för att vara på den säkra sidan.

Om två veckor ska Dixi på utställning i Kolbäck, men vi undrar hur det ska gå för hon fäller antagligen ur sin valppäls nu så pälsen är ganska tunn för tillfället. Nå ja vi får se hur det går.
Söndag den 25 april

Idag fyller vår lilla tjej 11 månader🙂. Dixi är lätthanterlig, positiv, snäll och lättlärd!
Vi är så glada för vår lilla Schappistjej😘.

Torsdag den 22 april

Dixi har det inte lätt just nu😲. Maja är i höglöp, och offret är Dixi. Idag hann hon knappt komma innanför dörren efter lydnadskursen förrän Maja tyckte hon var en lämplig kandidat att "betäcka". Jo det är så att Maja betäcker, hi hi det ser så himla komiskt ut😉🙂.

Dixi försöker äta i lugnan ro, men så mycket ro blir det inte när Maja stör hela tiden 🤨.

På bilden: "Kan ni göra nåt så jag kan få äta i fred, eller"

Maja kommer inte att få några valpar denna sommar, men kanske nästa. Vi får se hur det blir.

Onsdag den 14 april
Nu var det ett tag sedan något skrevs i dagboken. Erika har börjat på lydnadskurs med Dixi och båda tycker att det är jättekul🙂.

Maja ska börja på tävlingsinriktad freestyle i nästa vecka och då ska det bygga program med musik till, ska bli kul att se hur det kommer att bli. Är ganska säker på att både Erika och Maja kommer att tycka det är kul🙂.

Maja började löpa i söndags och Erika och jag är lite sugna på att ta en kull på Maja. Men vi har inte riktigt bestämt oss om vi ska göra det nu eller vänta till nästa sommar....🤨.
Måndag den 5 april
Idag har Maja fått ny sommarfrisyr🙂. Vi har bestämt att inte ställa Maja på ett bra tag och bestämde då att Maja skulle få ny frisyr.

Vi var hemma hos Camilla som klippte henne. Hon blev så himla söt. Det är som att ha fått en liten valp igen.

Det finns fler bilder på Maja som nyklippt i hennes fotoalbum.

Tack för hjälpen Camilla!
Lördag den 3 april
Vi började dagen med hundutställning på Stockholms mässan. Både Maja och Dixi var anmälda och ställdes.
Maja kunde inte placeras på grund av att domaren tyckte att hon haltade bak. Dixi blev 1:a i juniorklass och sedan 4:a i konkurrens.

Vi träffade Dixis pappa X-Man och hans matte Gunilla, alltid lika trevligt att prata hund med henne🙂. Dixis pappa blev BIM grattis!

Stort grattis till Balbinka, Totte, Simba och Mejas fina resultat idag🙂. 

Maja och Dixis resultat är uppdaterat.
 
Efter utställningen blev det mys på altanen i det fina vårvädret😀.
Lördag den 27 mars
Idag har Erika, Dixi och jag varit på inoff. utställning i Sollentuna. Dixi blev BIM med fin kritik🙂. Vi hade en trevlig dag kring ringen, där vi gjorde oss bekanta med några schappis ägare.

Dixis resultat uppdaterat.
Fredag den 26 mars
Är så himla glad😀. Idag fick Dixi sitt resepass och DNA provet för gPRA visade ++ vilket betyder att hon är fri från gPRA och ej anlagsbärare😀.

Igår fyllde Dixi 10 månader. Våran goa lilla tjej!
Onsdag den 24 mars
STRUL😠
För dryg tre veckor sedan, närmare bestämt den 2 mars. Var vi och tog blodprov hos veterinären både för rabies och gPRA på Dixi. De ena provet skickades till England och det andra till Tyskland.

Idag ringde jag veterinären och undrade varför vi inte fått något svar på något av proven. Veterinären befarar att posten har slarvat bort proven men ska ändå ta kontakt med båda laboratorierna . Nu är det bara att hålla tummarna att blodproverna finns. Annars måste vi göra om allt, suck😠.
Lördag den 20 mars
Oj, vilket väder vi har haft idag. Strålande solsken och termometern står +10 i skuggan, äntligen är våren här😀. Det blev alldeles för varmt att ha vinterjackan på sig på promenaderna.

Men det vackra vädret gör ju också att all snö smälter bort, så voffsingarna ser ut som lerhögar efter promenaderna😲. Det är bara att ställa dem i badkaret och spola av dem efter varje promenad.
Söndag den 14 mars
Igår var vi på hundutställning i Sollentuna. Både Maja och Dixi blev 2:a med HP med fina kritiker 🙂.

Vi träffade Dixis syster Joplin, Erika träffade sin kompis Malin som ställde Welsh springer spaniel.

Maja och Dixis resultat är uppdaterat.
På kvällen var Camilla och hälsade på med alla voffarna, från vänster: Balbinka, Ammis, Miva, Maja och Dixi🙂.
Lördag den 6 mars
Idag har vi haft klarblå himmel och inte allt för kallt🙂. Fick med mig kameran och tog lite bilder när voffarna sprang runt som tokar i snön🙃.
Tisdag den 2 mars, GRATTIS MAJA PÅ 2-ÅRS DAGEN!
Idag fyller Maja 2 år. Hennes födelsedag firas med lite extra gott i matskålen. Till frukost toppades maten med lite gräddost, en av Majas favoritgodis. Till middag blev det lammkotlett och vaniljglass till efterätt🙂.

GRATTIS MAJA PÅ 2-ÅRS DAGEN!😘😘

På eftermiddagen var Dixi och jag hos veterinären och tog blodprov, ett för rabies och ett gPRA = en ögonsjukdom som kan orsaka blindhet. Vi får hoppas att Dixi inte är anlagsbärare av gPRA och att hon även har bildat tillräckligt med antikroppar mot rabies så hon får sitt resepass om ett par veckor.
 
Lördag den 27 februari
I torsdags blev Dixi 9 månader. Det var inte längesedan hon var en liten tjej. Nu börjar hon bli stora damen🙂.

Hon är 43 cm hög och väger 9,7 kg. Hon behöver gå upp ett par kg i vikt, men hon är inte så matglad direkt🤨.
Lördag den 20 februari
Snö, snö och ännu mera snö. Nu har det kommit ännu mera snö och det snöar fortfarande, när ska det sluta snöa 😲.

Vi hade lite träning på morgonen med Maja och Dixi, de är så duktiga båda två 🙂. I mars ska Dixi gå på lydnadskurs och i april ska Maja gå fortsättningskurs i freestyle. Ska bli så skönt när våren kommer och man kan komma igång med lite aktiviteter🙂.

Det finns en ny video där Erika och Dixi tränar.
 
Ibland har man tur att man är hund, speciellt när husse och matte städar. Då kan vi ligga i soffa och slappa och bara se på, sköööönt😀.
Söndag den 14 februari
Idag är det alla hjärtans dag <3. Vi började dagen med en långpromenad på isen, där Maja och Dixi fick springa lösa.
Efter det var det hundvård, rensa hår i öronen, ta bort tandsten, borsta tänder, klippa tassar och klor och reda ut tovor🙂.
Efter det var hela familjen på bio och såg Farsan, en mysig och rolig svensk film.

Önskar er alla en riktig trevlig, ALLA HJÄRTANS DAG!
Måndag den 8 februari
Så har då tovperioden startat på allvar på Dixi🤭. I drygt en vecka har det kammats och retts ut tovor varenda dag. Tur att man vet att tovperioden går över😉.
Söndag den 7 februari
Igår var Majas halvsysters valp Callie på utställning  för första gången och blev BIM🙂. Grattis!

Mer finns att läsa på Sedes hemsida.

http://90.230.173.174/kennel/
Lördag den 30 januari
Idag upptäckte vi att Dixi har börjat löpa. Är lite osäker på när hon började, upptäckte det genom att se att hon är lite svullen. Men hon håller sig så ren så jag fick ta ett tops för att kontrollera om hon verkligen hade börjat löpa.
Dixi börjar löpa när hon är 8 månader. Maja började löpa dagen före hon fyllde 1 år.
Hon börjar bli stora tjejen och kan sitta fint😘
Tisdag den 26 januari
Igår var det Dixis dag, hon blev då 8 månader. Hon är mycket glad och livlig. Vill alltid vara med, om det bara är duscha som man ska göra så följer hon gärna med och hänger i badrummet🙂.

Hon blir mer och mer lyhörd och börjar bli riktigt bra på att lyda, när hon vill, vill säga. Vissa saker tycker hon är läskiga, bl a utställningar, med mycket folk och hundar. Men det är bara att fortsätta gå på utställningar och hoppas att hon vänjer sig🤭.

Hon går fortfarande på dagis 3 dagar i veckan och det tycker hon är så kul. Hon är så ivrig att komma ut bilen och drar i kopplet mot dagiset. Hon är omtyckt på dagiset av både människor och hundar så det känns jättebra🙂.

Hon är ca 42 hög och väger 9 kg. Flera av hennes syskon har börjat löpa, men vi märker inte av något löp för Dixis del ännu.
På bilden är hon inte mer än 5 veckor😘.
Lördag den 23 januari

Oj, vad tiden går fort. Det var inte länge sedan man lämnade och hämtade barnen på dagis.
Och idag fyller Erika 15 år. Stora tjejen😘

GRATTIS PÅ 15RS DAGEN ERIKA😘

Lördag den 16 januari
Idag har vi varit på valputställning med Dixi i Katrineholm. Vi träffade Dixis uppfödare Thore och Lisbeth🙂. Vi var med i syskongrupp med Dixis syster och bror de fick en 1:a. 
 
Grattis Lisbeth och Thore till Jamses BIR😀.

Dixis resultat är uppdaterad även med syskonkritiken.


Torsdag den 7 januari
En timmes hundbus på isen🙂.
Efter så mycket bus, är det skönt att ligga och slappa i soffan😉.
Tisdag den 5 januari
Idag var det roligt att öppna brevlådan, för det låg post från Majas uppfödare🙂. Kerstin hade skickat upp en stickad polotröja till Maja, som naturligtvis Kerstin har stickat själv🤩. Den kommer verkligen väl till pass för idag står termometern på dryga -12. Det blir korta promenader för det är alldeles för kallt att gå någon längre runda, brrrr.

Tack snälla Kerstin för du tar dig tid att sticka och sy en massa fina grejer till Maja och Dixi🙂.
 

Söndag den 3 januari 2010

Vår dagliga promenad idag blev inte mer än 45 minuter. Det var svinkallt när vi gick på isen. Men Maja och Dixi håller sig varma genom att spinga och leka med varandra🙂. Det finns en ny video som heter promenad på isen.

Torsdag den 31 december 2009

Dags att summera året 2009. Till att börja med har året gått otroligt fort. Alla i familjen tycker att det har varit ett bra år och vi är alla nöjda med året, skola, jobb mm har flytit på och vi har alla varit friska🙂.
Vi fick hem en ny familjemedlem, lilla söta och tokiga Dixi som nu hunnit bli 7 månader😘. Riktigt roligt att ha två olika raser🙂. I utställningsringarna har vi inte haft några större framgångar, men det gör ingenting. Det är roligt att träffa
alla runt ringen.

ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT GOTT 2010!🤩

Söndag den 27 december

På vår dagliga långpromenad idag, så var batteriet i kameran fulladdat🙂. Så nu finns det en video under videos som heter "vinterpromenad". Det var -6 grader och det knarrade som om man gick i maräng när vi var ute. Det kändes ändå inte så kallt eftersom det var helt vindstilla.

Vi har köpt ett spray som gör att voffarna inte får så mycket snö som fastnar på benen och under magen det heter D104 och det fungerar riktigt bra🙂.

Lördag den 26 december
Idag långpromenad, vi hade tagit kameran med oss och tänkte fota och filma när Maja och Dixi prang som lyckliga vildar i snön. Kameran i högsta högg och då visade de sig att laddningen var helt slut, inte en bild blev tagen. Ja ja vi får ta det en annan dag, vintern verkar ju hålla i sig ett tag🙂.
Majas favoritplats, är i soffan hos husse. Det är många timmar som Maja och Jonas spenderar tillsammans där och myser😉.
Dixi 7 månader🙂.
Dixi ligger i sin favoritbädd som är lagom för en Havanaisvalp😉. Hon knör ihop sig som en liten boll för att få plats.
Fredag den 25 december
Nu var det ett tag sedan vi skrev något i dagboken. En vecka före jul åkte hela familjen till Gran Canaria. Vi fick lite sol på näsan och några lata dagar😎.
Dagen före julafton kom vi hem, det första vi gjorde var att hämta Maja och Dixi hos hundvakten, tänk vad man kan längta efter dem, och vi var bara borta en vecka🤩. Tack Theresia för hjälpen med att passa voffarna!

Ingen julmat förberedd, men det blev jul för oss också igår. Iväg tidigt på morgonen, inhandla, skinka, rullsylta, köttfärs, kalvtunga, sill, anjovis mm mm.
Sedan var det bara att få in skinkan i ugnen, trilla köttbullar, göra jansson, koka tunga och efter Kalle Anka, så satt vi till bords och åt vårt julbord och efter det delades julklapparna ut🙂.

Alla nöjda och glada. Och i år var skinkan lagom salt, saftig och jättegod😉.

Tack alla för julkorten! Önskar er en god fortsättning!
Lördag den 12 december
Idag har vi varit med Maja på utställning på Stockholmsmässan i Älvsjö. Maja gick i unghundsklass och det var 7 tikar i klassen. Maja blev placerad som nr 4 med fin kritik.
Passar på att gratta Simba, Monica och Pernilla till BIR och Amazita och Camilla till BIM🙂.
Söndag den 29 november
Idag har vi varit i Gnesta på utställning med Dixi. Vi träffade två av Dixis syskon, Jamse och Kita. Dixi kom 4:a av fyra deltagande tikar i klassen.

Roligast idag var att träffa Lisbeth och Thore, uppfödare till Dixi. Och så var det roligt att Dixi skötte sig fint i ringen🙂.
Det var en grej som var lite tråkig och det var att det hade blivit domarbyte från Hans Almgren till Jahn Stääv😠.

Fick precis veta att Dixis pappa X-Man blev, BIR, BIG-3 och Norsk vinnare -09 igår i Norge🤩. Jättemycket grattis till Gunilla och X-Man!!!
 

Lisbeth, Kita, Erika och Dixi i utställningsringen🙂.
Onsdag den 25 november, Dixi 6 månader

Grattis vår "stora, lilla" tjej som idag blir 6 månader🙂. Tänk vad tiden går fort, Dixi har vi nu haft i drygt 4 månader.

Hon är livlig, glad, älskar människor, är i spökåldern och tycker allt möjligt är läskigt just nu. Hon är alltid där man är och följer en som en skugga. Lydig och duktig när hon vill, men är det något som är mer intressant, slår hon döv örat till och låtsas att hon inte hör och spelar hur oskyldig som helst.

Grattis också till Dixis alla 8 syskon på 6 månaders dagen!

Vikt 8,4 kg
Höjd 40 cm
Söndag den 22 november
Söndag och åter igen en grå, regnig dag😥. Man drar sig för att gå ut med hundarna som måste ställas i badkaret efter varje promenad, blött, lerigt och kladdigt är vad det är just nu.

Det är i alla fall roligt att videosidan har börjat fungera igen🙂. Har lagt ut en ny film när Erika och Maja tränar.
Bilderna från dagens blöta promenad😲.
Lördag den 21 november
Åh vilket väder vi har idag, äntligen klarblå himmel med sol, det var inte igår😀.
Jonas och jag passade på att ta en promenad runt långsjön, det tog ca 1½ timme. Efter det passade jag på att filma Erika och Dixi när de lekte i solskenet.
Filmen finns att titta på under videofilmer.
 
Måndag den 16 november
Grått och grått och grått. Usch, hur trist kan det bli😲. November är inte vår favoritmånad direkt. Det har varit grått och trist de senast 3-4 veckorna nu.

Igår tvingade vi oss själva att gå på en riktig lång promenad med hundarna.
Maja vill gå den kortaste vägen eller rättare sagt så vill hon helst slippa att promenera överhuvud taget och bara gå ut på tomten för att kissa. Dixi däremot har lite mer energi och är inte väderkänslig🙂 till henne har vi med oss bollar och leksaker som hon får apportera. Det blir bra motion för henne att få springa av sig lite överskottsenergi.

Annars händer det inte så mycket just nu. Dixi går på dagis 3 dagar i veckan och det tycker hon är jätteroligt. Hon känner på sig redan när vi är hemma att vi ska åka till dagis och hon är så ivrig att komma iväg på mornarna. Maja däremot verkar tycka att det är ganska skönt att få slippa den lilla ettriga schappisungen några timmar.
Söndag den 8 november
Efter långpromenad och hundbus. Badades Maja och blev så här fin, sötnosen 😘.
Lördag den 7 november
Idag har Dixi, Erika och jag varit på inoff.utställning i Sollentuna. Dixi gick riktigt fint i ringen idag 🙂. Hon fick HP och blev sedan BIM-valp 😀.

Dixis resultat är uppdaterat.
 
Fredagen den 30 oktober

Dagens mysbilder i det fina höstvädret🙂.

Onsdag den 28 oktober
Dixi har varit på hunddagis mån-ons, det går jättebra och hon tycker det är så roligt, hon gnyr och gnäller av iver när vi kommer fram till dagiset och tycker att jag är allt för långsam att komma ur bilen😲. Hon har också fått sin andra rabies spruta, så i början av mars nästa år hoppas vi att hennes resepass ska bli klart.
Dixi är nu 5 månader och väger 7.350 gram. Hon är ett riktigt yrväder full av energi😘.
Söndag den 25 oktober

Igår och idag har Erika och Maja varit på freestyle kurs. Både Maja och Erika verkar ha fått blodad tand och har bestämt sig för att börja gå tävlingsinriktad freestyle 🙂. Synd bara att det inte startar någon sådan kurs förrän till våren🤨. Vi får hoppas att intresset håller i sig till dess.

Erika tränar Maja på distans, vilket ska vara viktigt i freestyle, det såg bra ut på träningen 🙂.

Maja var ganska trött både igår och idag efter träningen, men hon verkar tycka det är riktigt kul att träna på olika trix😀.

Tisdag den 20 oktober

Jag hade förväntat mig att hämta en trött liten Dixi igår. Men icke, hon var "lagom" glad att se mig. Hon åt och lekte när hon kom hem🙂.

Men det märktes att hon hade varit med om mycket som skulle bearbetas när hon sov, för hon sprang, skällde och ryckte i sömnen.

I morse när jag lämnade henne på dagiset igen, drog hon mot dörren för att hon så gärna ville komma in till de andra hundarna och människorna. Det kändes så skönt att lämna en så glad tjej, det betyder att hon hade jättekul när hon var där igår.

" Kerstin, jag lovar att Maja ska få börja på dagiset snart hon också, och nu till helgen ska Maja på Freestylekurs både på lördagen och söndagen och då får inte Dixi följa med 😉."

Bilden är på Maja när hon var nästan 5 månader 😘.
 Dixi nästan 5 månader 😘.
Måndagen den 19 oktober
I morse lämnade jag Dixi på Kattis hunddagis🙂. Dixi var så glad att se alla människor och hundar. Jag ringde vid lunchtid för att höra hur det går.

Hon hade varit ute på promenad med sin nya Cockepu kompis. De hade lekt en hel del och nu sov båda två. Dixi hade inte gnällt någonting. Tror det är en riktigt trött vovve jag kommer att få hem i eftermiddag🙂.
Torsdag den 15 oktober
Idag har jag, Maja och Dixi varit på hunddagis. Vi hälsade på Kattis som driver Kattis Hundvård och dagis. Dixi kommer att börja gå på dagis tre dagar i veckan med start redan nästa vecka. Det känns jättebra hon behöver träffa lite andra hundar och inte bara Maja. Vi träffade flera idag och det gick bra. Det är en valp som går på dagiset som är lika gammal som Dixi en cockerpu. De kommer nog att få jättekul tillsammans🙂.
Söndag den 11 oktober
Idag har Jonas, jag och voffarna varit i Mariefred och promenerat vid Mälaren och vid Mariefreds vackra gränder. Vi tittade också på ett sommarhus vid Kalkudden🙂.
Lördag den 3 oktober
Nu har hösten kommit med minusgrader, så morgonpromenaderna blir numera med halsduk och handskar på. Vad fort det gå från sommarvärme till rena höstrusket, brrr.

Maja har börjat löpa, precis 7 månader efter sitt första löpa, stora tjejen😘.
Onsdag den 30 september
Igår var det sista gången på valpkursen, lite synd för det är alltid enklare att träna tillsammans med andra. Men vi hittar säkert något till våren som vi kan gå på.

Idag fick Dixi sin första rabiesspruta, det gick hur bra som helst hon märke inte ens att hon fick en spruta. Veterinären ville ta Dixi med sig hem, hon var som vanligt glad, livlig och pussig🙂.
Lördag och söndag 26-27 september
I helgen har vi varit på utställning både på lördagen och idag söndag. Idag söndag var vi i Rimbo och ställde Dixi. Vi fick hjälp med handlingen av Ingela Backman. Tack snälla Ingela för hjälpen 🙂. 
Dixi och Ingela i ringen, resultatet blev 2:a med HP 🙂.
Vi träffade Dixis pappa Carnac´s X-Man och hans matte Gunilla Skallman. Innan vi åkte hem hann vi med att se X-Man få BIR🙂.
Grattis Gunilla!
Gunilla och X-Man in action 🙂.
På lördagen var vi i Sollentuna. Erika ställde Dixi och Maja. Dixi blev 2:a i valpklass och Maja fick en 1:a.
Deras resultat är uppdaterat 🙂.
Erika och Maja in action i Sollentuna 🙂.
Torsdag den 24 september
Imorgon blir Dixi 4 månader🙂. Jag åkte till veterinären för att väga henne, det var några veckor sedan sist, nu väger hon 6,4 kg.
Söndag den 20 september

Idag har det varit jättefint väder. Vi åkte till Lida och promenerade i skogen. Vi gick även förbi åkrarna där Maja och Dixi kunde passa på att rusa runt och busa.

Nästa helg ska Dixi utställningsdebutera. Det ska bli spännande att få henne bedömd för första gången🙂.

Tisdag den 15 september
Idag har jag och Dixi varit på valpkurs, Erika är sjuk, så idag var det jag som fick hålla i kopplet. Vi tränade på att gå fint i koppel med kontakt och inkallning. Sedan hade vi teori där vi bl a pratade om raser.

Jag berättade att om Schapendoes står det bl a att den ska vara "livlig och glad", det var ingen som inte höll med om att det verkar stämma på Dixi. Hon är nog den mest livliga och glada på hela kursen och vill helst bara vara med alla människor och hundar.

Så inkallningen gick så där, för när hon hade kommit till mig, så smet hon direkt iväg för att få uppmärksamhet av alla andra kursdeltagare😉.
Söndag den 13 september
Idag har vi varit i skogen och plockat svamp. Det blev en skön promenad i skogen med fint väder och lyckliga voffar😀.

Den enda som hittade svamp var jag, taggsvamp, kantareller och citrongul slemskivling. Det blev en jättegod svampmacka när vi kom hem🙂.
Måndag den 7 september
Maja och Dixi busar.
Dixi är 15 veckor idag🙂.
Lördag den 5 september
Idag har vi varit på kantarellsök med Maja. Vi började kl. 10 i morse och vi var inte klara förrän kl. var 15 på eftermiddagen. Maja var riktigt duktig och allert de första 3 timmarna. Men på slutet var hon riktigt trött.
Vi fick till en riktigt bra kantarellträff, där Maja t o m gjorde en riktigt fin sittmarkering. Men nu gäller det att träna lite hemma på tomten.
Erika och Jonas var också med på kursen. Medans Maja och jag tränade kantarellsök. Så gick Erika och Jonas och letade kantareller och de fick nästan ihop en helt full bajspåse🙂.
Summering av kursen och Maja passar på att vila🙂.
Tisdag-Torsdag den 1-3 september
Varje vardagsmorgon kl. 6 går jag ut med Maja på morgonpromenad i ca 25 minuter innan alla går upp och åker till jobb och skola. Dixi som blev 14 veckor i måndags får nu också gå med på morgonpromenaderna och hon har blivit så duktig att gå i koppel och börjar förstå att hon inte ska hålla på och busa med Maja hela tiden när vi promenerar, utan det är promenera vi ska göra🙂.

I tisdags var vi på valpkurs, det var sitt och liggövningar, inkallning och fri shaping. Dixi fick i uppgift att spela död. Alla fick en uppgift som alla sedan skulle visa varandra och alla valparna klarade sin uppgift riktigt bra, det var kul att se😀.

Igår var det onsdag och då upptäckte vi att Dixi har tappat en mjölktand i underkäken. Det är ca 1½ månad tidigare än Maja tappade sin första tand. Ska bli skönt när de där små vassa risgrynen bli utbytta😉. 

På lördag ska vi gå kantarellsök med Maja, så nu har vi inhandlat sele och spårlina, hoppas nu att det inte regnar hela dagen.
Fredag-Söndag den 28-30 augusti
I fredags körde jag Erika och Maja på hundläger. 
Det verkar som att de har haft det jätteroligt, där de har haft möjlighet att träna olika grenar som freestyle, agility, lydnad och rallylydnad🙂. De hade också klickerföreläsning.

Det var också tid för umgänge och bad. Nu har jag precis varit och hämtat tjejerna som var nöjda men trötta, framförallt Maja, hon ligger redan och sover🙂.  


På bilden Maja och lägerkompisen Honey har precis badat i sjön.
Erikas lägerkompis Malin och hennes hund Honey.
Man blir ganska trött när man är på läger och tränar och träffar en massa nya kompisar🙂.
Malin, Erika, Honey och Maja kommer att träffas igen. De bor inte alls långt ifrån oss😀.
Tisdag & onsdag den 25-26 augusti
Nu har Maja och Dixi varit ensamma medans övriga i familjen har arbetat och varit i skolan.
5 timmar har de varit ensamma både igår och idag och det har gått hur bra som helst. Inget bajs, kiss eller förstörda föremål🙂. Känns så skönt att det fungerar.

Igår var vi på valpkurs med Dixi tillsammans med 6 andra valpar, det fungerade bra och det känns kul att gå kurs igen. Det var ett tag sedan.

Erika och Maja ska på hundläger i helgen, fredag-söndag med övernattning och de ska träna agility, rallylydnad och freestyle. Ska bli spännande att få höra om det var kul.

Helgen därpå ska jag och Maja gå kantarellsök. Jag hoppas verkligen att Maja kan hjälpa oss att hitta kantareller, för det är vi alla andra riktigt dåliga på.
Måndag den 24 augusti
Idag måndag och vi har haft Dixi i 5 veckor. I morgon blir hon 3 månader och då börjar jag att jobba igen och Maja och Dixi kommer att lämnas ensamma 3-4 dagar i veckan i ca 4-5 timmar. Jag är säker på att det går bra, för så länge Maja är med Dixi så är hon lugn. Men om hon blir lämnad helt ensam så blir hon lite ängslig🤔. Maja är Dixis idol, går Maja ned för trappan så står Dixi och gnäller efter henne, de är så söta tillsammans😘. 
Dixi 3 månader🙂.
Söndag den 23 augusti
Idag har vi varit på utställning med Maja i Vallentuna. Maja vann unghundsklassen med HP, vi har ju inte varit bortskämda med några vinster. Så vi var mycket stolta och glada😀. Tack för alla gratulationer kring ringen, det var roligt🙂.

Det var kul att äntligen få träffa Lena och Peter. Och så var det roligt att se flera av Camillas "valpar".
Summa av dagen, en trevlig dag kring ringen🙂.
Majas resultat uppdaterat.
Tisdag & onsdag den 18-19 augusti
Igår var Erika och jag på valpkurs, Dixi var inte med första gången när det var teori. Det var inte längesedan vi gick valpkurs, men det skadar inte med repetion för visst glömmer man en del som vi redan nu ska börja träna på, bl a kontaktövningar🙂.

Idag på morgonen vågade Dixi för första gången gå de fyra trappstegen ned från altanen utan vår hjälp. Hon var så ivrig att hälsa på Maja så hon glömde bort sig och bara sprang ned, som om hon inte gjort annat för det gick hur enkelt och galant som helst.
Och inte nog med det, idag på förmiddagspromenaden så bajsade Dixi, det är första gången som hon bajsar utanför tomten🙂.  
Måndag den 17 augusti
Idag har vi haft Dixi i 4 veckor. Och idag fyllde hon 12 veckor och vi var hos veterinären där hon fick sin spruta.
Dixi var superglad och pussig innan hon fick sprutan, och när hon hade fått sin spruta så var hon lika pussig och glad😀. Veterinären sa "är de så här när det är valpar, då brukar det bli bra".
Vi passade på att väga Dixi och hon väger nu 4350 gram.
Maja och Dixi är väldigt förtjusta i klövar och även om det finns flera stycken så vill de gärna bråka om samma.
Onsdag den 12 augusti
Idag när jag gick min lilla runda med Dixi så träffade vi först på en sur cockerspaniel tant, hon var 8 år. Men det bekommer inte Dixi hon vill hälsa på alla, hundar och människor oavsett om de är sura eller glada😉.
Sedan träffade vi på en cocker till, en kolsvart vacker hane på 3 år, han var inte sur🙂.

Efter det träffade vi en gammal tant som var jätteliten och mager med en ädelterrier som var 4 månader, den var i princip lika stor som Dixi kommer att bli. Och jag förstår inte hur den lilla tanten kommer att kunna ha en så stor hund, dom är ju jättestora och jättestarka😲. 
Vi fortsatte promenaden och det var två människor som hälsade på Dixi och hon blir hur glad som helst att någon vill hälsa. Idag var även alla barnen ute på dagiset som vi gick förbi och Dixi skulle väldigt gärna gå in och hälsa på alla barnen🙂.  
Sedan tycker Maja och Dixi att jag är skittråkig som hela tiden ska försöka få till lite bilder när de ska se så söta, gulliga och mysiga ut som det bara går.....

Själva tycker de att det är så här de vill bli presenterade.

Måndag den 10 augusti
Erikas kompis Alicia, som bor i Skåne är och hälsar på Erika några dagar. Tog ett par bilder på dem i morse🙂.
 
Dixi är idag 11 veckor, hon väger 3800 gram. Hon har bott hos oss i tre veckor och har gått upp 1300 gram sedan hon kom hit. Man kan riktigt se hur hon växer🙂. 
Alicia, Erika, Maja och Dixi🙂. 
Erika och Dixi.
Lördag den 8 augusti
Idag har det varit många uppleverser för Maja och Dixi. Först åkte vi buss, sedan tunnelbana, gick på stan och åkte skärgårdsbåten till Vaxholm.
När vi hade kommit på båten, då sköt de ungefär 20 skott från Kastellet, hundarna reagerade ingenting🙂, men jag hoppade till de första skotten.

Nu är vi hemkomna allt gick jättebra, hundarna är superglada för att vara hemma igen och jättetrötta i ungefär 15 minuter. Men efter tupplur och mat så leker de igen, förstår inte hur de orkar🤩. 
Fredag den 7 augusti
Idag har vi varit på hundbadet på Lida friluftsområde. Det är ett riktigt bra hundbad inte allt för långt i från oss. Det har varit stekande hett i Stockholm i två dagar och i dag kände vi att nu måste vi till vattnet, det är helt otroligt varmt.

Det var jättemånga hundar vid badet och alla sprang lösa. Utom Dixi som slet sig en gång, hon är totalt orädd och springer fram till alla hundar och människor, oavsett storlek😮. Vattnet var inte heller något problem, hon visste inte riktigit hur hon skulle hantera det bara. Ska jag äta det, dricka det, eller leka med det🤨. Men mysigt tyckte hon att det var och inte ett dugg läskigt.
Maja tyckte också att det var mysigt att gå till magen, med mattes hjälp🤨, jo man får bära henne ut till magen för hon vill inte gärna gå i själv. Men när hon väl är utburen så tycker hon att det är jättemysigt att svalka tassar och mage🙂.

Sedan lekte hon järnet med en Pappilon hane runt hela gräsplanen, det tyckte hon var kul😀.
Efter ett par timmar var vi nöjda, och det var dags att gå hem. Men Dixi hade gått ganska mycket så hon fick ligga i väskan största delen av vägen tillbaka till bilen. Hon somnade direkt på vägen hem. Inga problem att ha henne i bilen🙂.
Tisdag den 5 augusti
Idag har vi varit och röntgat Majas höfter, och det var inte lätt. Eftersom hon är en liten hund med mycket päls, och hon var tvungen att ligga absolut rak i kroppen. Vi lyckades inte få en enda bild där hon var helt rak, tyvärr och det togs ganska många bilder, till slut började Maja att vakna från sitt lugnande 😥. Så på bilderna låg höftkulan för djupt och ibland för grundt.
Bilderna är nu inskickade till SKK för analys, och vi får hoppas på ett positivt besked tidigast under nästa vecka. Och att bilderna är av tillräckligt god kvalitet så de är avläsningsbara. 
Måndagen den 3 augusti

Nu har vi haft Dixi i 2 veckor, hon fyller 10v idag😘. Hon äter och växer och har nästan gått upp 900 gr sedan vi hämtade henne.
Socialträningen är i full gång, idag gick Erika och jag en kort promenad ned till badet, så Dixi fick se ett helt hav med människor, det var inga problem😀. Nu går hon över vägen också utan problem.
Vi gick även förbi ett dagis, men det verkade ha lunch för det var inga barn ute.

Denna runda är perfekt, för det är mycket att uppleva på bara 10 minuters promenad🙂.  

Lördag den 1 augusti
Idag har Dixi gått med koppel runt hela kvarteret, jättelångt... okej typ en 7 minuters promenad. Men det går riktigt bra att gå i koppel nu. Det läskigaste var att gå över vägen🤨. Fick bära henne helt enkelt. Ibland undrar man vad det är som kan vara läskigt😲.

Sen kom vi på det gamla knepet att använda toarullar och lägga godis i. Vilken hit. I 45 minuter höll de på med fyra rullar för att få ut ett par gobitar😀.


Maja jag ska ha din rulle!