Blogg

Så kom dagen då valpningen kom igång. På onsdagkvällen började man märka att det var på gång. Tempen gick upp och ned och Polly började bli rastlös. Jag och Polly sov i valprummet, det var en natt med mycket flåsande och bäddande. Vi sov inte så mycket varken Polly eller jag. På torsdag kl. 12.55 gick vattnet, kl. 13.05 fick Polly första värken. Efter ca 25 minuter kände jag lite lätt om det var någon valp på väg.

 

Då kom det en tjock grön/svart flytning, inte bra, kan betyda att moderkakan har släppt! Ringde direkt till veterinären som bad oss komma in. In med Polly i bilen och direkt till Bagarmossens djursjukhus. Polly röntades för att ta reda på att ingen valp låg och blockerade. De låg fint på rad och Polly hade värkar, så veterinären beslutade att avvakta och se om valparna kom ut utan hjälpmedel. 

 

Klockan 15.10 kom första valpen, pigg och kry, men moderkakan var inte så fin. Efter 20 minuter kom den andra, och efter ytterligare 20 minuter den tredje, den 4:e kom efter 40 min och den 5:e efter en timme.

 

Sen hände inget..... De hade sett 6 valpar på röntgen. När det gått 3 timmar och värkarna var svaga, beslutade vi att ge kalk. Värkarna blev inte så mycket starkare av det. Vi var ute och travade med Polly, blev inte så mycket starkare av det heller. Beslut om att ge lite mer kalk. Men det behövdes aldrig för då kom den sista 6:e valpen. Det hade då gått 6 timmar och 40 minuter efter den 5:e valpen. Även denna valp pigg och stark Cool. Polly och jag var hemma vid 01.30 på natten efter att ha tillbringat 10 ½ timme hos veterinären. Valparna föddes på 60:e dygnet och vikterna var mellan 295-348 gram. 

Nu är det 3 dygn gamla, alla har gått upp i vikt och är runda och trinda. Polly är duktig och tar hand om sina valpar på allra bästa sätt.

Det blev 5 hanar och 1 tik, fick alla färger, brun, svart/vit och grå/svartCool

 

 

Hör av er om ni är intresserade av valp, de är leveransklara den 9 november.

| Svar

Senaste kommentarer

16.11 | 21:24

Hej. Jag heter Mona Sjögren och är intresserad av en schapendoes. Pratade med Lisbeth i Mariestad och hon tipsade om er.
Mvh Mona

07.09 | 14:31

Nej vi tänker oss en Bichon Havanais

07.09 | 14:27

Hej Evy, enklare att hålla kontakt på sagolands@hotmail.com, det är Schapendoesvalpar som planeras.

07.09 | 14:11

Anmäler intresse för en valp! Vinter/ vår 2022! Pensionärspar med hundvana, bor i Göteborg med tillgång till naturen utanför dörren.🐕‍🦺