Hur det blev en Schapendoes

Hur Dixi kom till oss

Hur det kom det sig att vi skaffade en Schapendoes?

Det började tidigt i våras, det var framför allt jag (Anna Carin) som var sugen på att skaffa en hund till, och jag var helt inställd på att det skulle bli en Havanais till så klart.

Jonas var väl inte riktigt inne på samma linje, men till slut lät han sig övertalas😉. 

Jag började titta runt på Havanaiskullar i Sverige och i Finland. Hade otur och det föddes nästan bara pojkar i de kullar jag var intresserad av😥.

Så en dag ringde Jonas till mig på jobbet och sa:
- Om vi ska skaffa en ny hund så vill jag ha en större hund som jag också kan gå ut och gå med.
- Jaha, kom du på det nu? Vi som har letat efter en ny Havanais tjej?
- Jag har pratat med Erika och hon vill också ha en större hund.

Vilken helomvändning🤨. Vad skulle vi nu göra? Vilken ras är det som du och Erika vill ha då, sa jag. Erika är ju allergisk och vi vet att hon klarar Havaniser.
Lite olika raser tittade vi på nätet, långhårig, som inte fäller så mycket. Det stod mellan två raser
Beirded Collie och Schapendoes. 

Vi beslutade oss ganska snabbt för att skulle vi skaffa en annan ras så skulle det bli en Schappe. Lagom stor, varken stor eller liten och passar nog bra med vår lilla Havanais.
Vi var och hälsade på Sussi som hade 3 schappar. Det gjorde vi två gånger så Erika skulle få ordenligt med hundpussar. Inga allergiska reaktioner, det trodde vi inte heller. För Erika verkar tåla både katter och hundar mycket bättre än vad hon någonsin har gjort. Ibland undrar vi om hon inte är pälsallergiker längre. Vi får testa det när vi är hos läkaren nästa gång.

Vi tog kontakt med en uppfödare av Schapendoes, men det kändes aldrig riktigt bra kontakten oss emellan. Så vi beslöt oss för att kontakta Wänerlands kennel🙂. Lisbeht och Thore tog emot oss med stora famnen och tiken som vi var intresserad av var så glad, positiv och pussig, vi föll alla i familjen pladask🤩. Lisbeth och Thore tyckte att vi passade som hussar och mattar åt Dixi och vi bestämde att Dixi skulle bli vår, vi skulle få hämta henne efter två veckor, vilken lättnad😀.

Vi fick också möjlighet att hitta på ett namn till henne på J-J😲. Efter ett par timmar kom vi på vad vi önskade att hon skulle heta,
Wänerlands Just-Joy. Och det är det hon heter nu, kul att vi fick möjligheten att döpa vår lilla tös😀.

På sin 8 veckors dag, den 20/7-09, då fick vi hem vår älskade, tokiga, mysiga, roliga och pussiga lilla tjej🤩.

Tack snälla Lisbeth och Thore, för denna lilla mysiga krabat, vi är alla så glada för henne😀.           

| Svar

Senaste kommentarer

16.11 | 21:24

Hej. Jag heter Mona Sjögren och är intresserad av en schapendoes. Pratade med Lisbeth i Mariestad och hon tipsade om er.
Mvh Mona

07.09 | 14:31

Nej vi tänker oss en Bichon Havanais

07.09 | 14:27

Hej Evy, enklare att hålla kontakt på sagolands@hotmail.com, det är Schapendoesvalpar som planeras.

07.09 | 14:11

Anmäler intresse för en valp! Vinter/ vår 2022! Pensionärspar med hundvana, bor i Göteborg med tillgång till naturen utanför dörren.🐕‍🦺